- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Sanofi-Aventis: Vanzari de 730 mil. lei, in anul fiscal 2008-2009, dupa preluarea Zentiva

29 Oct, 16:13 • Redactia DailyBusiness
Vanzarile consolidate ale grupului Sanofi-Aventis in Romania, dupa preluarea Zentiva, din martie 2009, s-au cifrat la 730 mil. lei (aproximativ 169 mil.euro) in anul fiscal incheiat la sfarsitul lui august 2009, a anuntat compania.
Sanofi-Aventis: Vanzari de 730 mil. lei, in anul fiscal 2008-2009, dupa preluarea Zentiva

Rezultatele plaseaza grupul in pozitia de lider pe piata locala, cu o cota de 10% ca valoare si 16% ca volum, potrivit reprezentantilor companiei. In anul fiscal 2008-2009, grupul a vandut aproximativ 77 de milioane de unitati.

Reprezentantii grupului au anuntat si definitivarea procesului de integrare a companiei Zentiva si stabilirea strategiei de business pentru piata farmaceutica din Romania.

Aceasta cuprinde 4 mari divizii de business: Originale RX (produse inovative eliberate cu prescriptie medicala), Generice RX, OTC (medicamente eliberate fara prescriptie medicala) si Vaccinuri.

In ceea ce priveste aspectele legale si comerciale, Sanofi-Aventis si Zentiva vor ramane independente.

„Subliniez faptul ca din punct de vedere juridic vor exista in continuare doua entitati distincte, respectiv Sanofi-Aventis Romania SRL si Zentiva S.A. Din punct de vedere comercial, vor exista in continuare doua branduri corporatiste, atat Sanofi-Aventis, cat si Zentiva, ca parte a Grupului Sanofi-Aventis, sub care se vor desfasura activitatile operationale in Romania”, a declarat Dan Ivan, country head Sanofi-Aventis Romania si presedinte al Consiliului de Administratie Zentiva.

Sanofi-Aventis a preluat Zentiva in martie 2009.