COMPANII

Seful Gabriel Resources nu crede ca proiectul Rosia Montana va fi aprobat in acest an

17 martie 2014, ora 17:16   | 2 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
aur.jpg
Dezvoltatorul proiectului minier Rosia Montana va rata fereastra de oportunitate pentru flotarea la bursa londoneza din cauza intarzierilor aparute in aprobarea proiectului, transmite cotidianul Daily Telegraph.

Compania canadiana Gabriel Resources intentiona sa acceseze piata londoneza pentru vanzarea unor obligatiuni in valoare de 1,5 miliarde de dolari cu care sa finanteze dezvoltarea proiectul minier Rosia Montana.

Insa, din cauza incertitudinii politice, obtinerea autorizatiilor necesare pentru acest proiect a fost amanata, comenteaza sursa citata de Agerpres.

Comisia parlamentara speciala pentru Rosia Montana a respins, pe 11 noiembrie 2013, proiectul in forma venita de la Guvern. O a doua incercarea pentru aprobarea proiectului a esuat in luna decembrie. Intre timp, coalitia guvernamentala a fost modificata, locul liberalilor fiind luat de UDMR.ôRosia Montana a devenit un subiect de disputa in alegerile prezidentiale din luna noiembrie. As fi foarte surprins daca se va intampla ceva in restul anului 2014ö, a declarat directorul general de la Gabriel Resources, Jonathan Henry.

Compania Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) intentioneaza sa dezvolte la Rosia Montana cea mai moderna mina din Romania, propunandu-si sa extraga aproximativ 300 de tone de aur si 1.400 tone de argint, echivalentul a 20.000 de lingouri. Compania fost infiintata in anul 1997, in judetul Alba, actionari fiind compania miniera de stat Minvest Deva Ś cu 19,31% si Gabriel Resources Ś cu 80,69%.

In cazul in care proiectul aurifer ar primi unda verde, Romania ar deveni primul producator de aur din Europa, depasind astfel primele doua tari din top, Finlanda si Suedia.

In schimb, saptamana trecuta, Gabriel Resources a anuntat ca ar putea concedia aproximativ 80% din angajatii subsidiarei sale din Romania, sau aproximativ 400 de angajati, incepand cu data de 1 mai daca perspectivele pentru proiectul minier Rosia Montana nu se vor imbunatati.

Attila Korodi, noul ministru al Mediului nu sustine proiectul minier de la Rosia Montana. Acesta a declaratáca legislatia din Romania nu permite continuarea procedurii de avizare a proiectului Rosia Montana, aratand totodata ca nu sustine proiectul de modificare a Legii minelor.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Andreea a spus:
17/03/2014 17:58
daca tot amanam inceperea proiectului, noi, ca romani, pierdem cel mai mult. Se amana locuri de munca, investitii importante, oportunitati care decurg de aici. Credeti ca tragand de timp ne va fi mai bine?
 
Simionescu Bogdan a spus:
17/03/2014 18:43
Nici eu nu cred, dar sper sa nu fie o certitudine. Ar fi o lovitura mare pentru Apuseni a caror traditie locala este mineritul, si nu de ieri, de azi, de 2000 de ani. Minele inchise nu ne folosesc la nimic!
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 21 Octombrie 2020, 02:42
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter