COMPANII, FINANTE-BANCI

Seful ING: Insolventa Hidroelectrica este contraproductiva. Vom deveni reticenti sa finantam companiile de stat

21 iunie 2012, ora 14:17 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
misunegritoiu.jpg
Directorul general ING Romania, Misu Negritoiu (foto), a declarat ca bancile care au creditat Hidroelectrica vor proviziona intreaga expunere, chiar daca s-a promis ca vor fi platite ratele la timp dupa intrarea in insolventa, masura contraproductiva care va afecta imprumuturile pentru alte companii de stat.

"Decizia de la Hidroelectrica este absolut contraproductiva. Este multa lipsa de predictibilitate. Daca vreau sa aduc acum bani in tara nu pot. Nu am cum sa argumentez o asemenea cerinta. Evident ca vom deveni reticenti sa finantam companiile de stat. Trebuie sa vedem ce facem cu aceasta situatie. Se spun multe, dar in banking nu se actioneaza pe vorbe. Inevitabil ca se va proviziona expunerea pe Hidroelectrica", a spus Negritoiu in cadrul unei conferinte.

Intrebat daca nu cumva bancherii si analistii ar trebui sa explice mai bine decidentilor care sunt consecintele unor asemenea masuri, Negritoiu a raspuns transant, aratand ca o astfel de decizie arata lacune de baza ale reprezentantilor statului: "Ce sa le mai explici? Nu poti sa pleci de la baza. Daca nu intelegi, nu te duci. Eu am fost in acele pozitii si stiu cum e. Nu dormi noaptea. Nu poti sa faci un joc de picioare dambovitean", a spus seful ING Romania.

Mai multi bancheri au criticat in termeni duri decizia Guvernului de a introduce in insolventa una dintre cele mai mari companii de stat. Vezi mai multe detalii pe Mediafax.ro.


Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 17 Mai 2022, 17:18
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter