COMPANII

Sfarsitul unei ere? Cum este afectat McDonald’s de cea mai mare amenda pentru poluare din Beijing

01 mai 2015, ora 00:32, autor(i): Mona Manole 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
mcdonalds.jpg
Un furnizor McDoland's din China a fost sanctionat cu o amenda de 3,9 milioane de yuani (630.000 de dolari), pentru poluarea apei. Prevesteste acest lucru sfarsitul erei in care investitorii straini alegeau sa produca in China, datorita faptului ca era mai ieftin?

Amenda pentru Beijing Simplot Food Processing reprezinta cea mai mare sanctiune pentru poluare aplicata vreodata de Beijing,  potrivit agentiei de presa Xinhua, citata de Phys.org.

Beijing Simplot Food Processing este un joint venture intre concernul american de agribusiness J.R. Simplot, McDonald's si compania Beijing Agricultural, Industrial and Commerce.

Infiintat in 1992, Beijing Simplot produce cartofi si amestec din carne pentru McDonald’s si alti clienti din Asia, mai scrie agentia chineza, fara a mentiona numele celorlalti clienti.Amenda a fost aplicata in contextul in care autoritatile de specialitate din China au intensificat lupta pentru combaterea poluarii din aer, apa si sol, dupa ce tot mai multi cetateni si-au exprimat temerile cu privire la efectele fenomenului asupra sanatatii lor.

O noua lege pentru mediu, prima din ultimii 25 de ani, a intrat in vigoare in acest an in China. Aceasta prevede sanctiuni mai dure decat cea veche. Studii recente au aratat ca aproape doua treimi din solul Chinei este poluat si ca 60% din apa subterana este atat de contaminata, incat nu poate fi bauta.

Potrivit Xinhua, inspectorii de mediu au descoperit in noiembrie ca un indicator de calitate din sistemul de reciclare a apei in Beijing Simplot Food Processing este peste limita normala. Iar apa poluata se infiltra in tevile de canalizare ale orasului.

Intr- o declaratie postata pe site-ul propriu,  Beijing Simplot Food Processing anunta ca a acceptat decizia inspectorilor si ca a platit amenda in timp util.

Reprezentantii McDonald's au declarat la randul lor pentru AFP ca trateaza cu mare seriozitate aceasta problema si ca monitorizeaza atent activitatea Beijing Simplot, astfel incat aceasta sa respecte regulile pe viitor. "Toti furnizorii McDonald's trebuie sa respecte toate reglementarile locale”, au conchis reprezentantii gigantului american.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 26 Mai 2022, 07:23
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter