- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Shachar Shaine revine la conducerea URBB

03 Feb, 16:30 • Redactia DailyBusiness
Începând din 1 februarie, Shachar Shaine ocupă din nou funcția de Președinte al URBB (United Romanian Breweries Bereprod), companie pe care a mai condus-o în perioada 2004-2010.
Shachar Shaine revine la conducerea URBB

Shachar Shaine, 47 de ani, a absolvit Universitatea Technion din Haifa, după care și-a aprofundat cunoștințele prin Executive MBA la Bradford University.

Experiența sa de peste 17 ani cuprinde o activitate susținută pe marketing și sales în domeniul FMCG și domeniul planificării proiectelor industriale.

Aflat în România încă din 1999, Shaine a mai ocupat timp de trei ani poziția de Marketing Vice-President URBB și apoi încă doi ani a fost Marketing & Sales Vice-President URBB. Din 2004 până în 2010, a ocupat funcția de Președinte și CEO al companiei.

În 2008 a ocupat funcția de președinte al Asociației Berarii României, organizație ce reprezintă interesele profesionale ale industriei producătoare de bere din România. În iunie 2009 a fost desemnat președinte al Consiliului Investitorilor Străini, o asociație a celor mai importanți investitori străini din România, înființată în 1997.

Shaine a preluat mandatul de președinte al URBB de la Hezy Ovadia, care a ocupat această funcție timp de 5 ani, din ianuarie 2011 până în prezent.

Fabrica de bere URBB are o capacitate de producție de 2,1 milioane hectolitri, peste 700 de angajați și contribuie anual cu milioane de dolari la economia românească. Mai mult, URBB asigură peste 4.000 de locuri de muncă direct și indirect, prin sistemul de dealeri, distribuitori și furnizori.

URBB este unul dintre cei mai mari producători de băuturi de pe piață locală, fiind prezent pe piață berii și a băuturilor răcoritoare. Portofoliul companiei cuprinde mărci premium: pe piața berii mărcile Tuborg, Carlsberg, Holsten, SKOL, Guinness, Kilkenny, cidrul Somersby și Granini pe piața băuturilor răcoritoare.