COMPANII

Solutia gasita de o firma romaneasca pentru valorificarea namolului din statiile de epurare

23 septembrie 2019, ora 16:50 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Iridex Group Plastic - ExpoApa2019_2.jpg
Iridex Group Plastic vă invită la Palatul Parlamentului, Sala I.C. Bratianu, standul expozițional 81 pentru a afla mai multe detalii despre compostarea nămolurilor provenite din stațiile de epurare, în cadrul EXPOAPA 2019. Evenimentul are loc în perioada 23-25 septembrie 2019.

Comisia Europeană a inclus nămolurile provenite din stațiile de epurare a apei pe lista deșeurilor pentru care este recomandată o reducere cu 50% până în anul 2050.

Iridex prezintă o soluție de compostare modernă care permite practic trecerea de la o economie circulară bazată pe principiul resursă – producție – deșeu, la economia circulară, de forma resursă – producție – deșeu – reciclare – resursă, transformând astfel nămolul de epurare din generator de costuri în produs valorificabil, respectiv compost.

Tehnologia propusă de Iridex include un sistem de monitorizare și control al oxigenului și temperaturii de tip SCADA atașat unei prelate semipermeabile care creează, practic, condițiile ideale pentru descompunerea aerobă a deșeurilor din grămezi, reținând în același timp în mod eficient mirosurile și alte emisii.Mai mult decât atât, este asigurată igienizarea în siguranță, membrana fiind o barieră eficientă pentru patogeni. Distrugerea patogenilor asigură protecția împotriva contaminării apelor și solului.

Avantajul acestei tehnologii îl reprezintă costurile de operare reduse și randamentul acesteia indiferent de condițiile climatice, cu o funcționare cu eficiență maximă timp de 365 zile pe an. Caracteristicile speciale ale membranei semipermeabile elimină necesitatea montării de biofiltre sau echipamente similare.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 19 Iunie 2021, 18:14
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter