COMPANII

Solutia lui Basescu pentru industriile fara piata in Romania

31 ianuarie 2013, ora 10:26 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
basescu2.jpg
Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, la sosirea din deplasarea in America Latina, ca acesta este momentul pentru industriile romanesti care nu isi gasesc piata in Romania sa iasa in afara teritoriului national, iar tari ca Peru poate fi o astfel de piata.

"As vrea sa fie si un semnal pentru industria romaneasca legat de faptul ca sunt solutii pentru consolidarea acelor industrii care nu-si gasesc neaparat o piata in Romania, o piata suficienta in raport cu capacitatea lor si ca momentul in care sa iesim din teritoriul national este acesta, legat de America Latina. Acesta este momentul. ?arile punte sunt usor de identificat si Peru este una din aceste tari", a spus Basescu.

El a dat ca exemplu in acest sens industria de material rulant, cu fabrica de vagoane Astra de la Arad, care ar putea sa deschida, in cooperare cu firme din Peru, o linie de asamblare a componentelor produse in Romania.

"Acest tip de marfa, vagoanele de cale ferata, ocupa foarte mult spatiu, sunt extrem de costisitor sa fie ancorate, pentru ca ai de trecut Atlanticul, trebuie sa le fixezi foarte bine si rezulta un cost de transport foarte mare, care scoate, practic, din competitie industria romaneasca. Solutia corecta sunt companii mixte romano-peruane, linii de asamblare in Peru, cu contributia locala, atat cat este ea. Poate pot pune la dispozitie tabla, poate geamuri, dar componentele, motoarele electrice, boghiurile, sistemele de franare, toate s-ar produce in Romania, in vederea asamblarii acolo.Asta inseamna locuri de munca aici si export de produs finit in America Latina", a spus Basescu, potrivit Mediafax.

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 30 Octombrie 2020, 07:13
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter