- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Sorin Cristea, Arcon: \”Bucurestiul inseamna un sfert din piata nationala de lucrari pe termoizolatii\”

21 Sep, 12:03 • Redactia DailyBusiness
Cea mai importanta piata pentru termoizolatii este Bucurestiul, care atrage 25% din vanzarile totale de astfel de sisteme, conform unor studii ale companiei Arcon, unul dintre cei mai mari producatori de sisteme de hidroizolatie si de polistiren expandat din Romania.
Sorin Cristea, Arcon: \Bucurestiul inseamna un sfert din piata nationala de lucrari pe termoizolatii\

„Din studiile Arcon, pana in acest moment, cea mai importanta piata pentru termosistem si termo-hidrosistem este Bucurestiul, desi lucrarile de termoizolare au demarat anii trecuti in intreaga tara. Procentul este de 25% in Bucuresti, restul de 75% fiind impartit intre restul tarii si export”, a declarat Sorin Cristea, directorul de marketing si vanzari al Arcon.

Compania a lansat recent un nou sistem termo-hidro. Costul pe metrul patrat al sistemului termo-hidro Arco porneste de la sub 100 lei la o grosime de 12 cm. „Evident, pretul general al lucrarii este direct proportional cu grosimea polistirenului si costul manoperei. Noi suntem pregatiti, din punct de vedere
al productiei, anul acesta sa vindem aprovimativ 6 milioane de mp de sistem termo-hidro, ceea ce inseamna in termeni de terase de bloc, aproximativ 9.000 de imobile”, adaugat Sorin Cristea.

Strategia Arcon pe termen mediu este una de educarea a pietei in general, a meseriasilor si implicit a consumatorului final, in sensul folosirii materialelor conforme cu standardele in vigoare.

„Daca ar fi sa comparam piata noastra cu cea a termopanelor din perspectiva educarii consumatorului, sectorul nostru este in urma acestuia cu ani buni. Consumatorul final se afla inca in ceata. Romanii sunt constienti de beneficiile pe care le aduce termoizolarea, insa nu stiu exact ce cumpara, prin urmare in urmatorii ani vor exista persoane dezamagite pentru ca lucrarea s-a deteriorat sau ca economia de energie nu este cea scontata, asta din cauza materialelor improprii folosite”, a mai spus Sorin Cristea.

Arcon a fost infiintata in 1994 la Sfantu Gheorghe, avand la baza capital integral romanesc. In prezent compania are 160 de angajati specializati in sectorul industrial si de constructii. Arcon este, de asemenea, si cea mai mare companie romaneasca producatoare de membrane bituminoase cu elastoplastomeri pentru hidroizolatii, conform datelor proprii.

Dezvoltarea capacitatilor de productie a permis companiei Arcon sa iasa in afara granitelor cu exporturi de membrane bituminoase, acestea atingand o pondere de aproximativ 10% din totalul afacerilor pe zona de membrane. Cele mai importante piete accesate pana in prezent sunt Bulgaria, Ungaria, Grecia, Turcia, Danemarca.