- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Sorin Ovidiu Vintu, cercetat pentru delapidarea patrimoniului Asociatiei Salariatilor Petrom

22 Aug, 10:57 • Redactia DailyBusiness
Sorin Ovidiu Vintu, Gheorghe Supeala, Liviu Luca, Octavian Turcan si alte sapte persoane sunt cercetate de procurorii DIICOT pentru spalare de bani si delapidarea patrimoniul Asociatiei Salariatilor din cadrul SNP Petrom SA. Prejudiciul adus este estimat la aproximativ 12 milioane de euro.
Sorin Ovidiu Vintu, cercetat pentru delapidarea patrimoniului Asociatiei Salariatilor Petrom

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) – Structura Centrala au dispus inceperea urmaririi penale fata de Liviu Luca, Gheorghe Supeala, Ioan Bohalteanu, Nicolae Tanasescu, Elena Petrovici, Gabriel Valentin Comanescu, Florin Radu Ciocanelea, Emil Nache si Zizi Anagnastopol, in calitate de reprezentanti ai conducerii executive a SC PSV Company SA ( fosta SC Petrom Service SA) si membri ai Consiliului Director al Asociatiei Salariatilor din cadrul SNP Petrom SA – Petrom, precum si fata de Sorin Ovidiu Vintu si Octavian Turcan, in calitate de imputerniciti ai societatilor offshore Comac Ltd., Stone Com Ltd si Elbahold Ltd, pentru initiere, constituire a unui grup infractional organizat, delapidare cu consecinte deosebit de grave si spalare de bani.

Invinuitii au constituit un grup infractional organizat, care a actionat in scopul delapidarii patrimoniului Asociatiei Salariatilor din cadrul S.N.P. Petrom S.A. – Petrom, in modalitatea  insusirii,  pentru societatea nerezidenta Elbahold Ltd., a unei parti din activul patrimonial pe care-l detinea, fapt realizat prin diminuarea participatiei detinute la S.C. Petrom Service S.A., de la 50% la 25% din actiunile emise, conform unui comununicat publicat miercuri de DIICOT.

Pentru realizarea acestui obiectiv au fost utilizate sume de bani apartinand Asociatiei Salariatilor din cadrul S.N.P. Petrom S.A. – Petrom si ale membrilor acesteia. Urmare a activitatii infractionale, patrimoniul Asociatiei Salariatilor din cadrul S.N.P. Petrom S.A. – Petrom a fost prejudiciat cu suma de aproximativ 12 milioane de euro.

In perioada  31 iulie – 20 august 2012, celor 11 persoane le-a fost adusa la cunostinta invinuirea, in prezenta aparatorilor alesi.

Cercetarile continua in vederea documentarii activitatii infractionale.