COMPANII, MEDIA & MARKETING

Sorin Ovidiu Vintu, retinut pentru santaj si amenintare (Update 1)

20 aprilie 2011, ora 20:11 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
4d9966637d46f.jpg
Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu a fost retinut pentru 24 de ore, pentru santaj si amenintare. Sebastian Ghita, managerul Realitatea TV, a depus plangere penala, la inceputul lunii impotriva lui Vintu pentru amenintare si santaj.
Vintu a fost dus in arest la Politia Capitalei.

Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus inceperea urmaririi penale, iar in cursul zilei de azi, retinerea inculpatilor Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar sub aspectul savarsirii infractiunii de santaj, scrie realitatea.net.

"Din probele administrate pana la acest moment procesual, a rezultat ca, in perioada martie - aprilie 2011, sub amenintarea denuntarii unilaterale a unui contract de consultanta si management, Sorin Ovidiu Vintu a pretins partii vatamate G.S. suma de 150.000 euro. In situatia neconformarii acestei cerinte, partea vatamata ar fi pierdut sume importante de bani. Actele de amenintare si constrangere au fost intreprinse de inculpatul Sorin Ovidiu Vintu atat personal, cat si prin intermediul inculpatului Ion Ilie Cezar, care la randul sau urma sa obtina un folos injust. Inculpatul Vantu Sorin Ovidiu a recurs la amenintari cu moartea la adresa partii vatamate si a familiei, de natura a induce acesteia temerea ca se pot materializa, fapt ce l-a determinat sa-si ia masuri de protectie", se arata in comunicatul Parchetului.Sebastian Ghita, cel care controleaza grupul de firme Asesoft, a preluat managementul Realitatea Media in octombrie 2010. Compania Asesoft a anuntat atunci ca intentioneaza sa faca o investitie de 75 de milioane de euro in urmatorii cinci ani in grupul controlat de Sorin Ovidiu Vantu.

Sorin Ovidiu Vantu, patronul trustului Realitatea, declara, la randul sau, ca un partener "mai neserios" ca Sebastian Ghita "nu poate sa existe", precizand ca ia in calcul convocarea Adunarii generale a actionarilor Realitatea Media pentru rezilierea contractului cu Asesoft, potrivit Mediafax.

Sorin Ovidiu Vantu preciza insa ca nu a cerut modificarea clauzelor contractului dintre Realitatea Media si Asesoft, asa cum sustinea CA al Asesoft in comunicatul remis duminica.

"Eu vreau ca Asesoft sa se incadreze in contract. Insistentele mele au fost de a se incadra in contract. Am incercat sa moderez intre cele doua parti, dar din nefericire partener mai neserios ca domnul Ghita (Sebastian Ghita, persoana desemnata de Asesoft la Realitatea Media, n.r.) nu poate sa existe", spunea Sorin Ovidiu Vantu.

Intrebat daca Sebastian Ghita a intervenit in politica editoriala a Realitatea TV, Sorin Ovidiu Vantu declara: "Este treaba Consiliului de Administratie (al Realitatea Media, n.r.) sa analizeze asta".

In 6 aprilie, Consiliul de Administratie al Realitatea Media s-a intrunit si a decis sa ceara adunarii generale a actionarilor Realitatea Media rezilierea contractului cu Asesoft.

Adunarea generala a actionarilor Realitatea Media este convocata pentru 27 si 28 aprilie.

Sorin Freciu, presedintele CA al Realitatea Media, a precizat, in 7 aprilie, ca schimbarea CA al Realitatea nu a fost discutata in sedinta din 6 aprilie a Consiliului, asa cum sustinuse Sebastian Ghita, singurul aspect votat fiind acela de a solicita adunarii generale a actionarilor Realitatea rezilierea contractului cu Asesoft.

Actionarii Realitatea Media SA, potrivit dosarului depus la CNA in luna octombrie 2010 cand societatea a cerut prelungirea licentei Realitatea TV, sunt: Bluelink Comunicazione (Cyprus) Limited - 66,547235618%, PSV Company SA - 18,742296709%, Federatia Sindicatelor Libere si Independente "Petrom" - 13,452839273, Global Video Media SRL - 1,257627365%, Luca Liviu, Toroipan Gheorghe Cristian si Luha Eugen Gheorghe - cu cate 0,000000345%.

Asociatii Bluelink Comunicazione (Cyprus) Limited sunt: Ioana Vantu si Ionut Codrin Vantu (cu cate 45,45455%) si Vitalie Dobanda (9,0909%), iar actionarii PSV Company SA sunt Elbahold Limited (Cipru) - 54,3556%, Asociatia salariatilor din SNP Petrom SA - 25%, PSV Company SA - 9,9973% si actionari persoane fizice (8577) -10,6471%.

Sorin Ovidiu Vintu si Sebastian Ghita, audiati la Parchetul General (Articol initial)

20 aprilie 2011, ora 19:21 
4d9966637d46f.jpg
Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu si Sebastian Ghita sunt audiati de procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, institutia refuza insa sa dea detalii in legatura cu prezenta omului de afaceri in fata procurorilor.
In 4 aprilie, omul de afaceri Sebastian Ghita, managerul Realitatea Media, a inaintat Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie o plangere in care il acuza pe Sorin Ovidiu Vintu de amenintare si santaj, scrie Mediafax.

"In cadrul unor discutii extrem de tensionate, legate de managementul si activitatea editoriala a trustului Realitatea Media, domnul Sorin Ovidiu Vantu si asociatii sai au insistat sa schimbam conditiile contractului de management si sa semnam un act aditional care sa le permita exercitarea de ingerinte in activitatea editoriala. A fost realmente surprinzator pentru noi sa constatam ca, in absenta unor rezultate in cadrul discutiilor, domnul Sorin Ovidiu Vantu si asociatii sai au decis sa utilizeze metode profund imorale si total in fata legii, precum: santajul si amenintarea", informa, intr-un comunicat de presa din 3 aprilie, Asesoft International SA.Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 21 Ianuarie 2022, 12:14
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter