- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Spaniolii de la Garrigues: Vom cauta sa angajam avocati de top de la casele romanesti

17 Mar, 00:01 • traian.badulescu
Intrati anul trecut pe piata autohtona de avocatura, prin absorbtia unei societati locale de profil, spaniolii de la Garrigues au detaliat pentru DailyBusiness.ro, prin Mihai Mares, seful operatiunilor locale, planurile de dezvoltare in Romania.
Spaniolii de la Garrigues: Vom cauta sa angajam avocati de top de la casele romanesti

Cea mai mare casa de avocatura din Peninsula Iberica, atat la nivel de cifra de afaceri cat si al numarului de angajati, Garrigues reprezinta o companie globala cu zece birouri si peste 2.000 de avocati in intreaga lume. Dupa deschiderea in anul 2007 a reprezentantei sale din Varsovia (Polonia), Garrigues a inaugurat un birou si la Bucuresti, ca o noua etapa in vederea consolidarii prezentei sale in Europa Centrala si de Est.

Compania mai are birouri in tari precum Spania, Portugalia, Maroc, China, Belgia, Marea Britanie, SUA.

DailyBusiness.ro: Ce strategie aveti pentru Romania?
Mihai Mares: Garrigues ar dori sa implementeze in Romania strategia pe termen lung prin dezvoltarea si consolidarea unei echipe de avocati care sa fie capabili sa gestioneze cele mai sofisticate afaceri de pe piata, astfel incat in urmatorii 5 ani compania sa se pozitioneze printre primele 10 case de avocatura din Romania.

DB: Cum veti reusi sa va mentineti pe o piata dominata de casele romanesti de avocatura?
MM: Numai trei dintre casele romanesti de avocatura apartin elitei. Daca te uiti la Top 10, observi un numar semnificativ de case internationale de avocatura care isi croiesc drum pe piata cu o cota insemnata de succes.

DB: Cum este piata locala de avocatura in comparatie cu celelalte piete pe care mai sunteti prezenti?
MM: Spre deosebire de celelalte piete, piata de avocatura din Romania este foarte competitiva. In acelasi timp, este o piata frageda, care traverseaza un intens proces de consolidare si unde vom vedea multe fuziuni intre casele de avocatura active.

DB: Intentionati sa mariti echipa actuala de 12 angajati din Romania?
MM: Suntem in plin proces al campaniei de recrutare, in urma careia ne asteptam sa angajam 5 avocati locali pentru pozitiile de senior associate. Potentialii angajati vor lucra in arii diferite de activitate, precum banking si finante, corporate M&A si imobiliare.

Vom cauta sa angajam avocati de top din cadrul caselor romanesti de avocatura prestigioase. Obiectivul nostru este sa consacram o practica juridica diferita de cele furnizate de casele locale de avocatura, o practica concentrata pe Project Finance (finantare de proiect), Infrastructura si Energii regenerabile, segmente unde Garrigues se bucura de o suprematie mondiala de necontestat.

DB: Care vor fi principalele segmente ale pietei de avocatura pe care va veti axa si de ce?
MM: Suntem lideri mondiali in lucrari de infrastructura – constructia de sosele, autostrazi, poduri etc – un segment extrem de solicitat in Romania. Dorim sa devenim consultantul juridic de referinta in domeniul finantarii de proiect (Project Finance), la fel ca in Spania si America Latina – pentru acei investitori autohtoni si straini interesati in dezvoltarea lucrarilor de infrastructura din Romania.

In plus, Garrigues Romania va continua sa isi consolideze expertiza in sectorul energetic, intrucat detinem o echipa foarte apreciata de avocati in domeniul energiei, atat in Spania cat si in Romania, implicata in cele mai relevante proiecte energetice din ultimii ani.

DB: Cum credeti ca modifica criza structura diviziilor de business din cadrul caselor de avocatura?
MM: Nu anticipam nici o schimbare in structura afacerilor noastre, caci nu plasam imobiliarele in centrul activitatii noastre din Romania. Vom continua sa ne dezvoltam principalele departamente: banking si finante, infrastructura, energie si corporate/M & A.

DB: Cum estimati ca va evolua piata in acest an si care vor fi principalele tendinte?
MM: Casele romanesti de avocatura nu vor inregistra acelasi indice de profit ca in ultimii ani si se vor confrunta cu o reducere a veniturilor. Totusi, as adauga ca firmele internationale de avocatura care au intrat recent pe piata nu pot decat sa creasca, caci nu au un punct de referinta solid si se extind in prezent atat ca numar de avocati cat si ca numar de clienti.

DB: De ce ati ales sa intrati pe piata locala prin integrarea casei de avocatura „Mares & Asociatii”?
MM: Ca noua etapa in vederea consolidarii prezentei noastre in Europa Centrala si de Est, in iulie 2008, la numai un an de la deschiderea reprezentantei din Varsovia, am inaugurat biroul din Bucuresti. Casa romaneasca de avocatura „Mares & Asociatii” a consiliat investitori spanioli de top, precum si alti investitori straini din Romania timp de 5 ani. Experienta sa transfrontaliera in domeniile energetic si infrastructura, institutii financiare si imobiliare, ne-a motivat decizia de a fuziona cu aceasta casa.