- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Statul roman, aparat de Leaua & Asociatii in procesul nationalizarii Rodipet

16 Feb, 15:30 • Redactia DailyBusiness
AVAS a atribuit un contract de 1,4 mil. lei, fara TVA, societatilor Lalive Avocats si Leaua & Asociatii, prin care acestea vor apara interesele Romaniei in procesul nationalizarii Rodipet.
Statul roman, aparat de Leaua & Asociatii in procesul nationalizarii Rodipet

Pentru contractul atribuit pe 27 decembrie 2010, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a primit in total 6 oferte, potrivit unui anunt publicat miercuri pe e-licitatie.ro.

Contractul prevede apararea intereselor Romaniei intr-un proces intentat statului in vara anului trecut de catre fostul proprietar al Rodipet, grupul Awdi, la Centrul International de Setare a Divergentelor legate de Investitii de pe langa Banca Mondiala.

Grupul Awdi, controlat de omul de afaceri Hassan Awdi, acuza autoritatile romane de exproprieri ilegale si tratament partinitor.

In acest proces, Hassan Awdi este reprezentat de casele de avocatura Mayer Brown si BradinPrat din Paris, potrivit unui anunt din vara anului trecut al grupului Awdi.

La sfarsitul lui martie 2009, conducerea AVAS a anuntat desfiintarea contractului de privatizare a Rodipet, deoarece cumparatorul nu a respectat obligatiile investitionale.