- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Basescu doreste o prezenta mai activa a exportatorilor romani in China

14 Apr, 20:06 • Redactia DailyBusiness
Presedintele Traian Basescu si-a exprimat, joi, cu ocazia primirii la Palatul Cotroceni a unei delegatii politice din China, speranta ca relatiile economice bilaterale se vor dezvolta pe masura nivelului dialogului politic.
Basescu doreste o prezenta mai activa a exportatorilor romani in China

„In cadrul convorbirilor a fost evocat stadiul relatiilor bilaterale romano – chineze, punandu-se accentul pe intensificarea relatiilor de prietenie traditionale dintre cele doua state, cat si pe amplificarea cooperarii la nivel politic si economic. Seful statului si-a exprimat speranta ca relatiile economice bilaterale se vor dezvolta pe masura nivelului dialogului politic. De asemenea, a subliniat importanta unei prezente mai active si intense a exportatorilor romani in China”, se arata intr-un comunicat al Presedintiei remis dupa primirea de catre seful statului a delegatiei din Republica Populara Chineza, condusa de catre Li Changchun, membru al Comitetului Permanent al Biroului Politic al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez.

Presedentia mentioneaza ca inaltul demnitar chinez l-a asigurat pe presedintele Traian Basescu de interesul companiilor chinez de a investi in Romania, cu precadere in proiecte din domeniul energetic si cel al infrastructurii. Totodata, a fost inmanat sefului statului roman un mesaj din partea presedintelui Republicii Populare Chineze, Hu Jintao, in care se subliniaza importanta consolidarii relatiei bilaterale, potrivit Mediafax.

In cadrul convorbirilor au fost discutate si aspecte legate de perspectivele relatiei Uniunea Europeana – China, presedintele Traian Basescu asigurand partea chineza de tot sprijinul Romaniei in dezvoltarea acesteia.