- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Heineken Romania muta productia de la Hateg si concediaza 98 de angajati

14 Jan, 11:49 • Redactia DailyBusiness
Heineken Romania a decis sa transfere productia de la fabrica de bere din Hateg catre celelalte fabrici ale sale din Miercurea Ciuc, Targu Mures, Craiova si Constanta, pentru a-si consolida pozitia competitiva pe piata berii din Romania, a anuntat joi compania.
Heineken Romania muta productia de la Hateg si concediaza 98 de angajati

„Transferarea productiei de la fabrica din Hateg catre celelalte fabrici a fost o decizie luata in contextul economic actual, cu scopul de a optimiza productia si de a consolida pozitia companiei Heineken in Romania, pe termen lung. Din pacate, acest fapt va conduce la pierderea a 98 de locuri de munca”, se mentioneaza in comunicatul companiei.

Heineken Romania a luat masuri pentru a reduce impactul pe care aceasta decizie il poate avea asupra angajatilor afectati. Pe langa pachetele de compensatii financiare semnificative oferite tuturor celor disponibilizati, Heineken Romania va deschide in zona un centru de reorientare profesionala, care are rolul de a le acorda suport profesional si asistenta specializata.

In plus, compania va oferi angajatilor afectati cursuri prin care vor dobandi cunostintele de baza pentru accesarea fondurilor europene existente.

„Decizia de a transfera productia de la Hateg catre celelalte fabrici a fost luata dupa o analiza foarte atenta a tuturor optiunilor. Suntem aici pentru a ramane, pentru a investi in continuare in companie si in marcile noastre. Berea Hategana va fi produsa in continuare, respectand reteta originala”, a declarat Jan Derck van Karnebeek, director general Heineken Romania.

La fabrica de bere din Hateg s-a produs in principal berea Hategana, iar berile Bucegi si Golden Brau au fost produse ocazional. Aceste beri vor continua sa fie produse in cele 4 fabrici ale Heineken Romania.

Portofoliul Heineken Romania cuprinde marci din toate segmentele: Heineken, Ciuc Premium, Golden Brau, Neumarkt, Bucegi, Edelweiss (import), Zipfer (import), Gosser, Schossgold, Silva, Gambrinus, Harghita si Hategana. Heineken Romania desfasoara operatiuni in Miercurea Ciuc, Targu Mures, Craiova si Constanta. Compania are 1100 de angajati.