- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Romtelecom: Reducerea personalului este dureroasa, dar necesara pentru companie

22 Feb, 09:16 • Redactia DailyBusiness
Reducerea de personal la Romtelecom este "dureroasa" pentru angajatii care urmeaza sa fie disponibilizati, dar este necesara pentru companie, a declarat Ruxandra Inceu, purtatorul de cuvant al regionalei clujene a societatii.
Romtelecom: Reducerea personalului este dureroasa, dar necesara pentru companie

Purtatorul de cuvant al Romtelecom Cluj, Ruxandra Inceu, a declarat, ca reactie la protestul sindicalistilor companiei, ca salariatii care vor fi disponibilizati vor primi „compensatii in cuantum dublu fata de cel prevazut in Contractul Colectiv de Munca, unele sume ajungand pana la 14.000 de euro net, in functie de vechimea in munca”, scrie Mediafax.

„Intelegem ca orice decizie care implica si o reducere de personal este dureroasa pentru cei care vor fi afectati, dar este necesara pentru companie. Milioane de clienti ai nostri asteapta de la Romtelecom servicii cat mai bune la preturi cat mai mici, iar pentru ca noi sa le satisfacem aceste dorinte trebuie sa devenim cat mai eficienti”, a afirmat Inceu, care a precizat ca exprima punctul de vedere oficial al Romtelecom.

Potrivit acesteia, dialogul intre administratie, sindicate si salariati este permanent si va continua.

„Au avut loc cateva intalniri in cursul acestei saptamani, va avea loc o intalnire si sambata, si aceste intalniri vor continua si saptamana viitoare, tocmai pentru a ne asigura ca astfel de masuri sunt bine intelese de salariati si sindicate”, a mai spus purtatorul de cuvant al Romtelecom Cluj.

Peste 150 de angajati ai Romtelecom din mai multe judete au pichetat, sambata, Palatul Telefoanelor din Cluj-Napoca, in semn de protest fata de anuntul companiei de disponibilizare a 600 de persoane in acest an.

Romtelecom va disponibiliza, de la 1 mai, un numar de 600 de salariati din divizia Operatiuni, in vederea reducerii costurilor si cresterii eficientei companiei, pe fondul presiunii competitionale, a anuntat operatorul.

La finele anului 2009, operatorul national de telefonie fixa avea putin peste 10.000 de salariati.

Pe langa cei 600 de salariati care vor parasi compania de la inceputul lunii mai, alti circa 400 de angajati au fost transferati catre Ericsson Romania de la 11 ianuarie.