COMPANII

Studiu METRO: 42% dintre consumatorii romani spun ca antreprenorii au o contributie majora in economia locala

09 octombrie 2018, ora 12:05 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
foto: stocksnap.io
foto: stocksnap.io
42% dintre consumatorii români consideră că antreprenorii au o contribuție majoră în economia locală. Prin comparație, doar 10% au afirmat același lucru despre afacerile non independente, arată un studiu realizat de METRO privind afacerile independente.

Cea de-a doua ediție a Studiului Afacerilor Independente realizat de METRO își propune o mai bună înțelegere a business-urilor antreprenoriale din întreaga lume. Având ca punct de plecare rezultatele studiului din 2017, anul acesta METRO s-a concentrat pe analiza percepției consumatorilor asupra afacerilor independente, experiența proprietarilor, dar și pe susținerea pe care o pot oferi structurile guvernamentale.

METRO a desfășurat studiul în 10 țări, pe o bază de 10.000 de respondenți, dintre care 1.500 de proprietari de afaceri. În România, eșantionul a cuprins 1.000 de respondenți, inclusiv 150 de antreprenori.

„Misiunea METRO este aceea de a deveni Campionul Afacerilor Independente, iar acest studiu ne dezvăluie de fiecare dată informații de valoroare despre cum putem contribui, atât noi, cât și autoritățile locale, la succesul lor. Cu ocazia Zilei Afacerii Tale, am construit o platformă special dedicată antreprenorilor care doresc să își promoveze afacerea într-un mod inedit. I-am încurajat să își spună povestea și să lanseze oferte speciale pentru clienții lor. Mii de afaceri s-au implicat în această inițiativă,” a declarat Roland Ruffing – CEO METRO Cash & Carry România.Rezultatele sunt prezentate în cadrul Studiului privind Afacerile Independente realizat de METRO cu ocazia evenimentului Ziua Afacerii Tale, cu participarea a 10 țări: România, Cehia, Franța, Germania, India, Italia, Portugalia, Rusia, Spania și Turcia.

Cele mai importante concluzii ale cercetării sunt:

Proprietarii afacerilor independente se confruntă cu multe provocări, dar au o idee clară despre cum pot fi susținuți

Antreprenorii se confruntă cel mai des cu obstacole economice și birocratice, dintre care cele mai importante sunt valoarea impozitelor (44%), situația economică a țării în care activează (39%) și siguranța financiară (18%). Mulți dintre proprietari știu care sunt soluțiile pentru rezolvarea acestor probleme, mai mult de jumătate (58%) considerând că guvernul îi poate susține mai mult prin reducerea și simplificarea impozitării.

Consumatorii știu că afacerile independente sunt punctul de susținere al economiei și comunității locale

Studiul METRO arată că afacerile independente sunt respectate în toată lumea. În România, conform unui procent de 42% dintre consumatorii respondenți, antreprenorii au o contribuție majoră în economia locală. Prin comparație, doar 10% au afirmat același lucru despre afacerile non independente. De asemenea, 38% dintre consumatori cred că afacerile independente sunt importante pentru diversitatea comunității în care trăiesc. Doar 10% cred că acest lucru se aplică afacerilor non-independente.

Consumatorii își arată apecierea față de afacerile independente mai ales prin comportamentul de cumpărare: 31% dintre respondenți preferă să achiziționeze produse de la afaceri independente, de patru ori mai mulți față de cei care frecventează afaceri non-independente (7%). Motivele sunt variate: pentru susțienerea comunității locale (40%), pentru că apreciază calitatea mai bună a serviciilor (39%) sau pentru că preferă să cumpere de la oameni pe care îi cunosc (39%).

Afacerile independete nu au vizibilitate – două treimi dintre ele nu au un site

Studiul Afacerilor Independente arată aprecierea și susținere pe care consumatorii le oferă micilor antreprenori. Totuși, un procent covârșitor de 69% dintre români se confruntă cu dificultăți în accesarea afacerilor independente. Acest lucru este cauzat de lipsa de vizibilitate: 79% dintre consumatori au declarat că nu sunt expuși la destule reclame ale afacerilor independente, în timp ce 74% dintre respondenți afirmă că afacerile independente nu au prezență online. Mărturie stă faptul că doar puțin peste jumătate dintre proprietarii intervievați au conturi de social media (51%) și doar 33% au site propriu, deși majoritatea (90%) recunosc că instrumetele digitale sunt importante pentru promovarea afacerii. De asemenea, 64% dintre antreprenori declară că nu au avut suficient de mulți clienți în ziua deschiderii afacerii pe care o dețin.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 25 Iunie 2022, 07:57
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter