- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Tarom, Posta Romana si Oltchim, incluse pe lista de companii monitorizate in noul acord cu FMI

08 Feb, 14:53 • Redactia DailyBusiness
FMI va extinde in noul acord lista societatilor de stat monitorizate prin includerea unor companii precum Tarom, Posta Romana, Oltchim, SNLO, Electrica Transilvania Nord si va evalua atat pierderile, cat si arieratele pentru ca unele dintre ele vor fi luate in calcul la bugetul general consolidat.
Tarom, Posta Romana si Oltchim, incluse pe lista de companii monitorizate in noul acord cu FMI

„Vom extinde numarul companiilor care sunt monitorizate in program. In programul actual avem o tinta pe balanta operationala a celor mai mari 10 zece companii cu pierderi. Vrem sa marim numarul la circa 20 de companii”, a declarat Jeffrey Franks, seful misiunii FMI in Romania, citat de Mediafax.

Restantele la buget ale companiilor din Romania, monitorizate prin acordul cu FMI, au crescut cu 34% anul trecut, la 6,86 miliarde de lei, iar cel mai mare datornic a ramas Compania Nationala a Huilei, urmat de CFR SA, ale carui datorii s-au triplat pe parcursul anului 2010.

In termeni nominali, datoriile au urcat cu 1,75 miliarde de lei, in special pe fondul cresterii restantelor Companiei Nationale de Cai Ferate CFR SA (compania care administreaza infrastructura feroviara) la 1,81 miliarde de lei, de peste trei ori mai mari fata de valoarea raportata in anul anterior, de 530 milioane de lei.