COMPANII, CARIERE

Tender: Ma deranjeaza managementul care vine la mine cu propuneri de concedieri

19 iunie 2013, ora 18:12, autor(i): Madalina Pana 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
tender.jpg
Uzina Vulcan nu va reduce neaparat numarul de angajati in perioada de reorganizare judiciara, potrivit lui Ovidiu Tender, proprietarul companiei care a intrat recent in insolventa.

"Ma deranjeaza managementul care vine la mine cu propuneri de diminuare a numarului de salariati pentru ca asta inseamna implicit o diminuare a activitatii", a declarat Ovidiu Tender pentru DailyBusiness.ro, precizand ca reducerea cheltuielilor prin concedieri a fost cea mai gresita idee de management in criza.

"Oamenii sunt cei care aduc profit companiei. Nu reducerea numarului lor este tinta, ci optimizarea productiei", a mai spus omul de afaceri care nu vede insolventa Vulcan ca pe o "condamnare la moarte".

In opinia acestuia, etapa de restructurare in care a intrat uzina bucuresteana este una care a devenit o normalitate in economia actuala.

"Insolventa este un suport juridic pe care legislatia il da in vederea restructurarii. Am luat acesta decizie pentru a avea liniste in perioada in care ne pregatim sa ne adaptam la noile cerinte ale pietei globale", a mai spus Tender.

El a mentionat ca Vulcan trebuie sa fie mai competitiv pe plan mondial, unde concurenta este tot mai acerba, din cauza supraproductiei.

Intrebat in ce fel este influentata activitatea Vulcan devenirea americanilor de la Lufkin in Romania, Tender a raspuns ca nu este afectata nimic, desi acestia vor produce la fabrica de langa Ploiesti tot unitati de pompare.

Tender a explicat ca produsele americanilor au alte marimi decat cele realizate la Vulcan si alta clientela. "Este loc pentru toti", a mai spus proprietarului Grupului Energetic Tender din care face si uzina Vulcan.

Tribunalul Bucuresti a admis pe 21 maicererea companiei Vulcan Bucuresti de intrare in insolventa, dupa ce mai multe firme solicitasera acelasi lucru in instanta in ultimii ani.Procedura de insolventa a Vulcan va fi administrata de consortiul format din Euro Insol SPRL siPriceWaterhouseCoopersBusiness Recovery Services IPURL.

Vulcan si-a cerut insolventa din cauza unor datorii de 37 milioane euro, pe care nu le putea acoperi, potrivit lui Remus Borza, seful Euro Insol.

Vulcan SA este un producator roman de cazane pentru centrale electrice, echipamente industriale si unitati de pompare.

Compania produce pachete complete de cazan, cum ar fi cazane industriale, cazane cu pat fluidizat, biomasa, cazane pentru incinerarea deseurilor si cazane recuperatoare, cat si parti de cazane, precum pereti membrana.

Potrivit celor mai recente date financiare, Vulcan a inregistrat in 2011 pierderi de 30 de milioane de lei si datorii de 140 de milioane de lei.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 17 Mai 2022, 17:35
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter