COMPANII

Tinerii, principalii susţinători din România ai lui Donald Trump pentru preşedinţia SUA

31 octombrie 2016, ora 02:10   | 2 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
trump.jpg
Dacă românii cu drept de vot ar putea alege preşedintele Statelor Unite ale Americii, 70% ar vota pentru Hillary Clinton. Donald Trump ar obţine doar 6% dintre voturi, iar 24% nu ştiu cu cine ar vota, potrivit unui sondaj. Suprinzător, tinerii cu vârste între 18 şi 34 de ani l-ar susţine pe Donald Trump în cursa electorală mai mult decât celelalte categorii.

În perioada 17-20 octombrie 2016, Institutul de Studii Sociale şi Politice a efectuat un sondaj de tip CATI reprezentativ la nivel național cu scopul identificării opiniilor referitoare la politica externă a României.
             

Alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii
Dacă românii cu drept de vot ar putea alege preşedintele Statelor Unite ale Americii, 70% ar vota pentru Hillary Clinton. Donald Trump ar obţine doar 6% dintre voturi, iar 24% nu ştiu cu cine ar vota. Simpatizanții lui Trump urmăresc mai mult ştirile la Antena 1, Realitatea TV, Antena 3 sau nu află noutăţile de la televizor. Tinerii cu vârste între 18 şi 34 de ani l-ar susţine pe Donald Trump în cursa electorală mai mult decât celelalte categorii. Românii care ar vota-o pe Hillary Clinton se uită într-o măsură mai mare la ştirile Digi24, TVR1 sau B1TV.

SUA versus RusiaPe fondul neînțelegerilor dintre SUA și Rusia, peste 50% dintre români consideră că nu este posibilă declanșarea unui conflict militar între cele două puteri în următorii ani, însă o treime dintre românii cu drept de vot cred că un astfel de conflict se poate declanșa în viitorul apropiat. Bărbaţii, persoanele cu studii peste medie şi românii cu vârsta de peste 65 de ani văd mai puţin probabil un conflict armat între cele două state.

Această părere este împărtăşită şi de românii care urmăresc ştirile la DIGI24 şi TVR1.
Aproape două treimi dintre participanții la acest studiu (68%) consideră că sunt șanse mici sau foarte mici ca un nou Război Mondial să fie declanşat de neînţelegerile dintre SUA și Rusia.  

Aproximativ jumătate (51%) dintre respondenți consideră că România ar trebui să îşi întărească relațiile diplomatice cu SUA, 22% cu Rusia, iar o treime cred că nu ar trebui întărite relațiile diplomatice cu niciuna dintre aceste state. Susţinătorii apropierii de SUA sunt persoane de peste 50 de ani şi care urmăresc ştirile la B1TV, DIGI24 şi TVR 1.

Persoanele care ar sprijini îmbunătăţirea relaţiei cu Rusia urmăresc ştirile la Antena 3 şi Realitatea TV. Categoriile care sunt mai degrabă imparțiale sau neinteresate de politica externă sunt tinerii (18-34 de ani), femeile şi cetăţenii cu studii sub medie. Persoanele neinteresate de informațiile politice externe urmăresc mai degrabă știrile prezentate de Antena 1 şi Kanal D.
     

NATO şi UE

Jumătate dintre români cu drept de vot consideră că NATO ne va proteja în cazul unei încălcări teritoriale de către forţele militare ruseşti. O treime dintre cetăţenii cu vârsta de peste 18 ani nu crede că România are beneficii în urma apartenenţei la Uniunea Europeană. În acelaşi timp, procentul celor care identifică beneficii datorate calităţii de membru al Uniunii este de 64%.

Românii care observă beneficiile apartenenţei României la UE sunt persoanele cu vârsta între 18 şi 50 de ani şi cei cu studii peste medie.
Dizolvarea UE este considerată posibilă de o treime dintre români, iar peste jumătate dintre alegători nu cred ca Uniunea se va destrăma.

Femeile, persoanele cu vârsta peste 65 de ani şi cele cu studii sub medie declară într-o mai mare măsură că nu ştiu ce se va întâmpla cu Uniunea Europeană în viitor.
 

Rezultatele prezentate fac parte dintr-o cercetare cantitativă reprezentativă la nivel național cu o marjă de eroare de +4%. Eșantionul studiului a fost de 820 de respondenți cu vârsta peste 18 ani. Metoda de culegere a datelor a fost interviul telefonic. Institutul de Studii Sociale și Politice (ISSPOL) este o instituție ce se ocupă cu studiul socialului și cu analiza politică și electorală. Acesta este membru al CULT Group din care mai fac parte Cult Market Research, CALL2B și ARENAS (ONG). Institutul de Studii Sociale și Politice oferă atât servicii clasice de cercetare, cât și soluții integrate pentru campaniile electorale.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
dan a spus:
31/10/2016 23:39
Daca te uiti atent la tinerii care populeaza spatiul public, la cum arata, cum se poarta, cum vorbesc, la genul de glume (grosolane) pe care le gusta, nu-i de mirare ca ar alege pe unul de teapa lor: un iresponsabil, un impertinent si gata sa sara la bataie.
 
Bogdan Caramalac a spus:
04/11/2016 19:39
"Simpatizanții lui Trump urmăresc mai mult ştirile la Antena 1, Realitatea TV, Antena 3 sau nu află noutăţile de la televizor".
Ei, de-aia l-ar vota pe Trump, ca sunt la curent cu realitatea, stiu cine este Elita si candidatul ei. Au in lista de prieteni oameni care nu pun poze cu ei sau poze cu pisici ci linkuri la documentare youtube.
La noi din pacate Antena 3 a decis sa-si tradeze publicul si s-o sustina pe Hillary ; a uitat ca Hillary si-a trimis emisarul dupa referendum sa spuna ca 2 milioane de voturi au fost furate, si suportul enorm primit de regimul Basescu de la administratia democrata, suport care acum se muta in alte nivele, pe agenda Elitei: pro refugiati, pro homosexualitate, revizionism, anti-biserica, etc.
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 01 Decembrie 2020, 17:40
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter