COMPANII

Transelectrica: Integrarea energiei regenerabile in sistemul energetic national este o provocare

01 iunie 2014, ora 10:40 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
transelectrica.jpg
Integrarea energiei regenerabile in sistemul energetic national este o provocare pentru intreg sistemul, nu doar pentru operatorul acestuia Transelectrica (TEL), a declarat vineri Carmen Neagu, presedintele Consiliului de Supraveghere al companiei.

"Avem problema integrarii in sistem a energiilor regenerabile. S-au dezvoltat foarte mult in timp foarte scurt. Ne-am atins angajamentele luate de CE fata de anul 2020. Este o provocare pentru tot sistemul energetic, nu doar pentru Transelectrica",a spus Neagu.

Potrivit datelor Institutului National de Statistica, productia din centralele electrice eoliene a fost anul trecut de 4,69 miliarde KWh, in crestere cu 2,05 miliarde KWh comparativ cu nivelul din 2012.

Guvernul a redus in mai multe randuri ajutorul de stat prin certificate verzi acordat producatorilor de energie regenerabila.Producatorii de energie din surse clasice, precum si marii consumatori de electricitate, sunt nemultumiti de ajutorul pe care il primesc producatorii de energie verde, scrie Mediafax.

Ponderea electricitatii produse din surse regenerabile in consumul final brut de energie electrica al tarii in 2013 a fost de 41%, peste tinta de 38% asumata de Romania pentru anul 2020, potrivit unui document al Departamentului pentruEnergie.

Romania si-a asumat in fata Comisiei Europene ca 24% din consumul total de energie (electrica, termica, toate tipurile de combustibili) din anul 2020 sa provina din surse regenerabile, insa Autoritatea Nationala de Reglementare inEnergie(ANRE) a anuntat ca aceasta tinta a fost deja atinsa la 1 ianuarie 2014.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 08 Mai 2021, 01:59
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter