COMPANII, AUTO

Transportatorii: Valoarea neregulilor gasite la controlul vamal nu explica amploarea actiunii (Update 1)

22 februarie 2012, ora 16:40   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
poza.jpg
Din marfuri de peste 100 milioane de euro au fost gasite nereguli in valoare de 25.000 euro in urma controalelor initiate de Politia de Frontiera la vama Giurgiu-Ruse asupra automarfarelor care intra si ies din tara, nivel care "nu argumenteaza nici un control suplimentar", sustin reprezentantii Uniunii Nationale a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR).

Potrivit UNTRR, dupa 3 saptamani de blocaje in transportul rutier datorita conditiilor meteorologice nefavorabile, guvernul "ia masuri demonstrative contra evaziunii fiscale, blocand frontierele Romaniei pentru controale care nu tin cont de nicio analiza de risc si fara vreo finalitate relevanta".

"Dupa mai bine de 24 ore de control la peste 1.000 camioane in vama Giurgiu rezultatele sunt doar pentru show media. Sustinem aplicarea reala a legilor Romaniei in mod constant, tinand seama de factorii de risc si suntem impotriva blocarii activitatii agentilor economici in mod inutil", se arata intr-un comunicat al UNTRR remis DailyBusiness.ro.
Transportatorii: Blocajul din vama Giurgiu afecteaza aprovizionarea cu alimente de baza (Articol initial)

22 februarie 2012, ora 14:17   | 1 comentariu publicat
tiruri.jpg
Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) solicita autoritatilor masuri de urgenta pentru deblocarea vamii Giurgiu ca urmare a introducerii masurii autoritatilor romane de a controla toate documentele de transport rutier si incarcatura. Acest blocaj afecteaza aprovizionarea cu alimente.


Aceasta solicitare vine in urma controalelor incepute luni seara in vama Giurgiu-Ruse, care au dus la un blocaj al tirurilor pe mai multi kilometri.

"Desi salutam ideea de asigurare a unei competitivitati directe, in acelasi timp consideram ca aceasta metoda de control nu este eficienta, atata timp cat nu este insotita de masuri de urmarire, nu se aplica prin sondaj si nu se bazeaza pe elemente ale managementului de risc", se arata in comunicatul UNTRR remis DailyBusiness.ro.

Oficialii Uniunii considera inacceptabila atitudinea autoritatilor romane de a dispune in continuare blocarea circulatiei autovehiculelor comerciale, cu atat mai mult cu cat urmeaza unei lungi perioade de blocaje datorate conditiilor meteorologice nefavorabile."Introducerea acestei masuri blocheaza desfasurarea activitatii normale a firmelor de transport si totodata blocheaza aprovizionarea in continuare a populatiei cu alimente de baza si in final dezvoltarea economiei. Solicitam autoritatilor romane sa-si revizuiasca de urgenta metoda de control si sa deblocheze imediat vama Giurgiu", se mai arata in document.

Conform UNTRR, forme de transport din mai multe tari europene sunt serios afectate de acest blocaj, in conditiile in care exista anumite limitari contractuale referitoare la timpi de livrare, timpi de tranzit vamal, care nerespectate pot conduce la penalitati si perturbari grave in activitatea diferitelor companii din Romania si din zona europeana UE si non-UE.

"In Romania, autoritatile trebuie sa inteleaga ca au rolul de a facilita dezvoltarea economica, comertul si transportul - si nu de a ignora aceste activitati sau de a le sugruma", au mai spus reprezentantii Uniunii.

UNTRR - Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) este o organizatie profesionala si patronala neguvernamentala, independenta, apolitica, fondata in 1990 pe principii democratice, care promoveaza si apara interesele transportatorilor rutieri pe plan intern si international, inregistrand de la infiintare pana in prezent peste 13.000 de membri - operatori care efectueaza transporturi interne si internationale de marfa si persoane.

In Vama Giurgiu, la punctul de frontiera catre Ruse, Bulgaria, coloana de masini se intindea miercuri dimineata pe o distanta de aproximativ 30 de kilometri.

Surse din randul transportatorilor rutieri au declarat pentru DailyBusiness.ro ca actiunea Politiei de Frontiera nu pare a fi una uzuala, intrucat tirurile sunt verificate minutios, mai ales cele care transporta legume si fructe.

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a cerut saptamana trecuta "continuarea ferma a actiunilor de combatere a evaziunii fiscale", in vederea atragerii in 60 de zile a unor venituri de 1,5% din PIB, echivalentul a circa 2 miliarde de euro.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Adrian Popescu a spus:
23/02/2012 18:18
daca alimentele de baza s-ar
produce aici in tara ( gratie unor politici inteligente ale celor ce ne conduc
) nu ar fi nevoie sa le importam , transportatorii ar transporta altceva si
....nu ar fi asemenea situatii pe care ei sa le reclame .
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 18 Septembrie 2019, 17:21
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter