COMPANII, BURSE

Tribunalul Valcea a aprobat planul de reorganizare a combinatului Oltchim

23 aprilie 2015, ora 17:34 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
oltchimm.jpg
Planul de reorganizare a Oltchim a fost aprobat miercuri de Tribunalul Valcea, iar sindicalistii saluta aceasta decizie, spunand insa ca aceasta hotarare ii responsabilizeaza pe administratorii judiciari.

"Este o decizie buna a judecatorului sindic de a aproba planul de reorganizare al combinatului valcean, cu cele doua variante, fie vanzarea activului Oltchim SPV, fie conversia in parti sociale a creantelor Oltchim. Este o mare responsabilitate pentru administratorii judiciari, sincer cred ca-si vor da demisia, nu cred ca vor fi in stare sa duca la bun sfarsit acest plan de reorganizare si functionare a Oltchim", a declarat, pentru Agerpres, liderul sindicatului Oltchim, Mihai Diculoiu.

Acesta mai spune insa ca decizia de miercuri salveaza de la faliment combinatul valcean. Tribunalul Valcea a aprobat miercuri planul de reorganizare si functionare a combinatului Oltchim, propus de administratorii judiciari ai societatii. Acest plan urmeaza sa fie implementat in termen de 36 de luni de la aprobare.

Oltchim Ramnicu Valcea se afla de doi ani in insolventa, dupa ce fusese aproape de inchidere in anul 2012. Combinatul are 2.300 de salariati si a fost propus in mai multe randuri pentru a fi privatizat, insa fara succes."A fost confirmat planul de reorganizare judiciara la Oltchim! Cei ce isi doreau falimentul pentru a li se acoperi responsabilitatile cauzarii insolventei Oltchim pot sa isi faca alte planuri. De exemplu, planuri de aparare in dosarul de coruptie deschis contra fostului management al Oltchim in 6 aprilie 2015 de DNA Pitesti si in actiunea in raspundere pentru acoperirea pierderii cauzate  creditorilor (inclusiv statului) de acelasi management. Paguba nu este decat de 500 milioane de euro", spune pe pagina sa de Facebook avocatul Gheorghe Piperea, implicat in reorganizarea Oltchim.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 26 Septembrie 2020, 01:25
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter