COMPANII

Turcii de la Sabanci, care vor sa intre in Romania, interesati de fabricile Lafarge

24 septembrie 2014, ora 12:22 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
lafarge.jpg
Sabanci Holding, care detine doi producatori de ciment in Turcia, este interesat de achizitia fabricilor pe care Lafarge si Holcim trebuie sa le vanda pentru ca fuziunea dintre cele doua companii de la nivel global sa primeasca unda verde. Printre fabricile scoase la vanzare se numara si cele ale Lafarge din Romania.

Primele discutii referitoare la intrarea Sabanci in Romania au avut loc in 2005, atunci cand oficiali ai grupului au solicitat ministrului Economiei si Comertului de la aceea vreme, Codrut seres, sprijinul pentru o investitie greenfield. In 2007, Sabanci anunta planuri de constructie a unei fabrici la Constanta, unde sa fie relocate activitati de pe piata din Turcia, scrie economica.net.

Operatiunile din Romania ale producatorului francez de ciment Lafarge sunt propuse pentru vanzare, alaturi de active din mai multe tari, in cadrul procesului de fuziune cu Holcim, astfel incat cele doua companii sa obtina aprobarea autoritatilor de reglementare pentru fuziunea celor doua grupuri.

Lafarge este prezent in Romania in principal pe piata cimentului, dar si pe segmentul betoanelor si agregatelor. Lafarge si Holcim concureaza pe piata romaneasca cu Carpatcement, parte a grupului german HeidelbergCement. In primul trimestru, vanzarile de ciment in Romania ale Lafarge au crescut cu 37,4%, in principal datorita conditiilor meteo favorabile, care au facilitat inceperea mai devreme a lucrarilor de constructii la mai multe proiecte.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 22 Ianuarie 2021, 03:11
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter