COMPANII, REAL ESTATE

Umbrarescu pierde inca o lupta cu italienii pentru autostrada Lugoj-Deva

19 iunie 2013, ora 14:12 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
autostradaa.jpg
Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a respins luni contestatia depusa de firma Spedition UMB a lui Dorinel Umbrarescu impotriva atribuirii unui contract in valoare de 240 mil. euro pentru constructia lotului 2 a Autostrazii Lugoj-Deva.

"Astfel, in baza deciziei CNSC, contractul de achizitie publica pentru Lotul 2 ar putea fi incheiat cu asocierea JV Salini Secol SpA, neexistand niciun motiv care sa justifice intarzierea in demararea lucrarilor specifice", spun avocatii de la Tuca Zbarcea & Asociatii, care au reprezentat asocierea de firme.

Decizia CNSC mentine decizia autoritatii contractante si confirma atat corectitudinea atribuirii contractului catre asocierea formata din JV Salini Secol SpA cat si corectitudinea deciziei de respingere ca inadmisibila a ofertei depuse de catre Spedition UMB.

Echipa de avocati din cadrul Tuca Zbarcea & Asociatii care a reprezentat asocierea JV Salini Secol SpA a fost coordonata de Robert Rosu si Oana Gavrila

In luna mai 2013, asocierea formata din JV Salini Secol SpA, asistata si reprezentata de Tuca Zbarcea & Asociatii, fusese desemnata castigatoare de catre autoritatea contractanta. Ulterior, ceilalti participanti la licitatie, Spedition UMB si Strabag au contestat rezultatul procedurii, care insa a fost mentinut prin decizia pronuntata de Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) in data de 17 iunie 2013.

"O procedura complexa, care a presupus parcurgerea unui volum semnificativ de documente si informatii relevante pentru combaterea sustinerilor celor doua contestatoare", a declarat Oana Gavrila, managing associate al Tuca Zbarcea & Asociatii.

"Argumentele si structura ofertei prezentate de catre asocierea pe care o asistam ne indreptatesc sa fim optimisti in privinta sanselor semnificative de mentinere a deciziei pronuntate de catre CNSC si in ipoteza in care aceasta va fi atacata cu plangere in fata Curtii de Apel Bucuresti", a declarat Robert Rosu, avocat asociat al Tuca Zbarcea & Asociatii.Companiile italiene Salini si Secol si mai multe firme romanesti, printre care Tehnostrade si Spedition UMB, ale omului de afaceri Dorinel Umbrarescu, Teloxim Con, controlata de Theodor Berna, si reprezentanta locala a Aldesa (Spania) vor construi trei loturi ale tronsonului de autostrada Lugoj-Deva, proiecte cu o valoare totala estimata la peste trei miliarde de lei (circa 690 milioane euro), fara TVA.

Astfel, lotul 2 al tronsonului va fi construit de asocierea Salini - Secol, lotul 3 de consortiul Teloxim Con SRL - Comsa SA - Aldesa Construcciones SA - Arcadis Eurometudes SA, iar lotul 4 de asocierea Tehnostrade - Spedition UMB, potrivit datelor anuntate joi de Departamentul pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 04 Iulie 2022, 14:09
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter