COMPANII

Un nou lider pe piata de curierat? Cargus fuzioneaza cu Urgent Curier

09 iunie 2014, ora 12:52 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Cezar Scarlat_Abris Capital.jpg
Fondul de investitii Abris Capital Partners achizitioneaza Urgent Curier si realizeaza o fuziune intre doi parteneri egali, Cargus si Urgent Curier

Abris Capital Partners, companie de private equity ce investeste in companii mid-market din Europa Centrala si de Est anunta achizitia companiei Urgent Curier, una dintre primele trei companii de curierat intern din Romania.

Tranzactia vine la 20 de luni dupa ce Abris Capital Partners a investit in piata de curierat din Romania, prin cumpararea Cargus, in octombrie 2012.

Achizitia va fi urmata de fuziunea celor doua entitati, ca parteneri egali, creand sinergii ce vor rezulta in accesul clientilor comuni la cele mai performante servicii si produse din industria locala de curierat.Noul parteneriat va beneficia de o flota de peste 1.800 vehicule de curierat, o echipa de 1.800 de curieri, o retea logistica cu 142 de depozite pe intreg teritoriul tarii.

"Achizitia Urgent Curier este un alt pas in executia strategiei noastre investitionale in Romania. Parteneriatul recent cu sotii Balasescu ne va permite sa cream una din cele mai mari companii de curierat intern din Romania. Suntem unul dintre cele mai mari fonduri de investitii dedicate Europei Centrale si de Est, cu active in administrare depasind valoarea de 770 milioane euro si suntem in permanenta cautare de noi oportunitati in diferite domenii de activitate unde este necesar aport de capital si investitii", a declarat Cezar Scarlat (foto), Head of Abris Capital Romania si Bulgaria.

Conducerea noii organizatii va fi asigurata de Gian Sharp, actualul CEO Cargus, sub coordonarea unui Consiliu de Administratie format din managementul Abris Capital Partners si actualii proprietari ai Urgent Curier.

Gian Sharp, CEO Cargus, se asteapta ca noul parteneriat sa devina un posibil Numar 1 in piata de curierat din Romania, capabil sa faca fata presiunii constante asupra preturilor in acest sector.

"Unind cele doua companii, asiguram un jucator foarte puternic, capabil sa ajunga Numarul 1 in industria de curierat, prin ofertarea unui mix de puncte forte detinut de ambele companii: cea mai extinsa arie de acoperire, cel mai bun timp de tranzit, cea mai mare retea de distributie nationala, linii de sortare automate, cel mai bun serviciu clienti si aplicatii e-commerce de ultima generatie, menite sa asigure succesul noii companii", a declarat Gian Sharp.

Sebastian Balasescu, proprietar Urgent Curier, a spus la randul sau ca, aparuta ca o necesitate dictata de piata serviciilor de curierat din Romania si Europa, fuziunea celor doua companii reprezinta o continuitate a traditiei castigata in peste 10 ani de activitate.

Fondata in 1991, Cargus a fost prima companie de curierat din Romania, iar in prezent detine si utilizeaza o retea nationala de centre si depozite si o flota de peste 900 de vehicule de curierat. Cargus are peste 1.500 de angajati si a avut vanzari de peste 25,7 de milioane de euro in 2013.

Urgent Curier este o companie fondata acum 10 ani si care s-a remarcat prin cel mai dinamic ritm de crestere in piata serviciilor de curierat din Romania, ce a plasat-o in pozitia a doua la finele anului 2013, cu o cifra de afaceri de 26 de milioane de euro. Compania detine un sistem de sortare automat cu o capacitate de 10.000 de colete/ora, un portofoliu de 20.000 de clienti contractati si un numar de peste 1.400 de angajati.

Liderul pietei de curierat, Fan Courier Express, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 280,5 de milioane de lei (63,5 milioane de euro), cu peste 1.200 de angajati.

Ramane de vazut daca anul acesta se va schimba ierarhia pe piata locala de curierat, in urma fuziunii Urgent Curier cu Cargus.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 24 Mai 2022, 03:44
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter