COMPANII

Vanzarile BASF au crescut cu peste 19% in S1

28 iulie 2011, ora 18:02 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
poza.jpg
BASF, companie care activeaza in domeniul chimic, a inregistrat in primul semestru al anului venituri de 37,8 miliarde de euro, in crestere cu peste 19% fata de aceasi perioada a anului trecut, evolutie datorata si preluarii companiei Cognis.

In intervalul ianuarie-iunie compania a raportat un profit inainte de taxe si impozite (EBIT) de aproximativ 5 miliarde de euro, in urcare tot cu peste 19% fata de primul semestru al anului 2010.

Evolutia rezultatelor financiare a fost influentata, printre altele, si de preluarea companiei Cognis, care potrivit reprezentantilor BASF, "a contribuit semnificativ la cresterea vanzarilor".

Pe segmentul substantelor chimice, volumul de vanzari a crescut cu 5%.De asemenea, in trimestrul al doilea, incheiat in luna iunie, BASF a inregistrat venituri de 18.5 miliarde de euro, in crestere cu 13.9% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in pofida intreruperii productiei de petrol din Libia.Managementul companiei se asteapta la un ritm de crestere "mai putin dinamic" in urmatorul semestru, tinand cont de stagnarea din trimestrul precedent.

"Exista inca riscuri economice: ne preocupa in continuare evolutia monedei euro, precum si situatia datoriilor cu care se confrunta unele tari europene si Statele Unite. Un alt factor de risc este si pretul in continuare foarte ridicat al petrolului, care are efecte negative asupra marjelor in tot lantul operational si ii face pe unii clienti sa fie precauti cu comenzile", a declarat Dr. Kurt Bock, presedintele board-ului director al BASF SE.

Potrivit lui, tensiunile locale din zone ca Africa de Nord continua sa destabilizeze pietele. Astfel, dupa cum a anuntat la inceputul lunii mai, in contextul prelungirii ostilitatilor din Libia, grupul BASF nu garanteaza reluarea in 2011 a productiei de petrol in aceasta zona.

La nivel mondial, BASF estimeaza pentru urmatoarea perioada, o crestere a vanzarilor cu 5-6% in industria chimica.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 25 Iunie 2021, 16:02
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter