COMPANII

Veste buna pentru companii: Guvernul nu le mai scumpeste gazele din productia interna de la 1 iulie

27 iunie 2014, ora 11:18 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
razvannicolescu.jpg
Guvernul a decis joi ca pretul gazelor din productia interna pentru clientii noncasnici, cu exceptia producatorilor de energie termica, nu va mai creste de la 1 iulie, avand in vedere o analiza a ANRE care arata o convergenta a pretului din Romania cu valorile practicate in tarile din regiune.

Astfel, pretul va ramane la nivelul de la 1 aprilie, de 89,4 lei MWh, se arata intr-un comunicat transmis de Departamentul pentru Energie.

Potrivit calendarului de eliminare a tarifelor reglementate la gazele naturale, asumat de Guvern, pretul urma sa creasca de la 1 iulie la 109 lei MWh pentru consumatorii noncasnici.

"Este o decizie fireasca. Practic, convergenta s-a realizat", a declarat ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, potrivit Mediafax.Presedintele ANRE, Niculae Havrilet, a declarat miercuri ca populatia si micii consumatori vor plati de la 1 iulie cu 2,5% mai mult pentru gazele consumate, iar factura companiilor va urca cu 1,5%, pentru ca au crescut importurile de gaze din Rusia.

Romania are posibilitatea ca in a doua jumatate a anului 2019sa producamaimulta energie si gaze decat consuma, intrand astfel in randul primelortreitari europene din acest punct de vedere, a mai declarat ministrul delegat pentruEnergie, Razvan Nicolescu.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 27 Septembrie 2021, 06:46
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter