- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Viessmann: Piata de echipamente termice va scadea cu 55% in acest an

14 Aug, 13:24 • traian.badulescu
Piata echipamentelor termice ar putea cunoaste o scadere cu 55% in acest an fata de 2008, pana la 90-100 mil. euro, a spus vineri Olimpiu Achim, directorul general al producatorului de centrale termice Viessmann Romania.
Viessmann: Piata de echipamente termice va scadea cu 55% in acest an

Compania estimeaza pentru propria cifra de afaceri o scadere de 35% pentru 2009, mai redusa decat cea anticipata pentru intreaga piata. In 2008, Viessmann Romania a avut afaceri de 40 de milioane de euro.

„In prima jumatate a lui 2009, am inregistrat o cifra de afaceri cu 40% mai mica decat in aceeasi perioada a anului trecut”, a spus Achim.

Acesta se asteapta ca in a doua parte a anului vanzarile sa fie „mai dinamice”, in conditiile in care incepe sezonul centralelor termice, in care compania va ataca piata cu produse noi. Vineri, compania a lasat o noua generatie de centrale murale.

Viessmann Romania, care are in prezent 70 de angajati, este prezenta pe piata locala din 1998, ca reprezentant oficial al companiei germane cu acelasi nume.

Pe piata de profil, care a avut anul trecut o valoare de 250 milioane de euro, compania concureaza cu firme precum Bosch si Vaillant.