- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Zentiva Bucuresti: Profit net de peste 7 ori mai mic la 9 luni

09 Nov, 17:42 • Redactia DailyBusiness
Zentiva SA Bucuresti a raportat un profit net de 3,2 mil. lei (756.000 euro) in primele 9 luni ale anului, de 7,2 ori mai mic fata de rezultatul din aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul scaderii afacerilor, potrivit datelor publicate luni pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB).
Zentiva Bucuresti: Profit net de peste 7 ori mai mic la 9 luni

Cifra de afaceri a companiei s-a comprimat in perioada mentionata cu 16,4%, pana la 131,4 mil. lei (31 mil. euro).

„Trebuie sa mentionam ca raportul remis astazi BVB si CNVM cuprinde strict vanzarile Zentiva SA si nu reflecta intreaga activitate a companiei Zentiva in Romania, nefiind luate in considerare vanzarile din importuri ale produselor fabricate
la celelalte facilitati de productie Zentiva”, a precizat Dan Ivan, presedintele Consiliului de Administratie al Zentiva SA.

Rezultatul inregistrat pe primele 9 luni ale anului 2009 a fost puternic influentat de contextul actual al pietei farmaceutice si de cel macro-economic.

„Scaderea puterii de cumparare si implicit a consumului de medicamente sunt reflectate in scaderea cu 17% a pietei medicamentelor care se elibereaza fara prescriptie (OTC) si in evolutia mult sub asteptari a pietei de medicamente generice”, a spus Ivan.

„In plus, schimbarea structurii pietei prin reglementarile multiple aplicate in acest an, cumulat cu o crestere fara precedent a arieratelor din sistemul de sanatate, au fost factori care au influentat exercitiul financiar. Nu in ultimul rand, am inregistrat o crestere a costurilor de productie datorata scumpirii materiilor prime si diferentelor de curs valutar care s-au accentuat in ultimele luni”, a completat reprezentatul Zentiva.