- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Zentiva Bucuresti si-a triplat profitul in primul semestru, la 27 mil. lei

05 Aug, 13:08 • Redactia DailyBusiness
Producatorul de medicamente Zentiva Bucuresti a inregistrat in primele sase luni un profit net de 27 mil. lei, de 3,2 ori mai mare decat cel inregistrat in aceeasi perioada din 2009, pe fondul cresterii cu peste o treime a cifrei de afaceri.
Zentiva Bucuresti si-a triplat profitul in primul semestru, la 27 mil. lei

In perioada mentionata, cifra de afaceri a companiei a crescut cu 35%, pana la circa 127 mil. lei, potrivit datelor publicate pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Tot in primele sase luni, compania si-a redus numarul de angajati cu circa 20%, pana la 541, de la 683 cati avea in acelasi interval al anului precedent.

„Rezultatele obtinute de Zentiva in primul semestru se datoreaza, pe de o parte, echipei comerciale, care si-a dovedit eficienta in teren, si pe de alta parte optimizarii costurilor la toate nivelurile in zona de operatiuni industriale”, a declarat Dan Ivan, presedinte al Consiliului de Administratie Zentiva SA, parte a grupului sanofi-aventis.

„Pentru 2010 ne-am propus, la nivel de grup, consolidarea prezentei in piata pe grupele terapeutice cheie (cardiologie, diabet, oncologie, sistem nervos central, medicina interna si vaccinuri) si lansarea de produse si servicii eficiente pentru publicul roman si comunitatea medicala”, a adaugat Ivan.

Zentiva are un capital social in valoare de 41,7 mil. lei si o valoare de piata de 329 mil. lei, conform celei mai recente cotatii. Actiunile companiei se tranzactioneaza la categoria a doua a BVB, sub simbolul SCD.