- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Zentiva: Piata de medicamente contra tusei productive a crescut cu 61% in S1

27 Oct, 13:04 • Redactia DailyBusiness
Piata de medicamente destinate tusei productive (expectorante) a crescut in primul semestru al anului 2008 cu 35% in volum, iar ca valoare - cu 61% la nivel de pret de raft, fata de perioada similara a anului trecut, potrivit estimarilor producatorului de medicamente Zentiva.
Zentiva: Piata de medicamente contra tusei productive a crescut cu 61% in S1

„Se estimeaza pentru 2008 o crestere de 20% in volum si de 40% ca valoare, fata de anul 2007, in timp ce estimarile pentru anul 2009 se situeaza la o crestere de 15% a volumului si 25% in valoare, fata de anul in curs”, au mai aratat reprezentantii Zentiva.

Piata de produse destinate tusei productive (expectorante) este evaluata la un volum de 5,1 milioane unitati in perioada august 2007 – iulie 2008 si o valoare de 47 milioane lei, pret de raft.

Pe acest segment de piata, Zentiva a totalizat vanzari in valoare de 7,5 milioane lei, reprezentand o cota de piata de 15,8%, in timp ce in volum, compania a realizat vanzari de 0,5 milioane unitati, detinand o cota de piata de 10%.

Pentru a-si consolida pozitia pe piata de expectorante din Romania, Zentiva a lansat medicamentul Mucosin comprimate.

„Obiectivul de business al companiei pe termen mediu si lung este acela de a atinge pozitia de lider pe piata totala de expectorante (toate formele de prezentare), castigand noi pacienti prin tratamentul cu comprimate si intarindu-si totodata pozita de lider pe sub-segmentul de siropuri, pe care o detine in prezent Mucosin cu miere”, au mentionat reprezentantii Zentiva.

Lansarea noului produs este sustinuta de o campanie de comunicare pentru brandul Mucosin, sub sloganul „Aliatul de incredere impotriva tusei!”. Campania de comunicare va rula pe principalele canale de televiziune romanesti, in perioada octombrie-decembrie 2008.

Campania de comunicare se adreseaza femeilor cu varste cuprinse intre 25 si 55 de ani, cu venituri si educatie medii si peste medie, din mediul urban.

Zentiva NV este o companie farmaceutica internationala care se concentreaza asupra dezvoltarii, producerii si comercializarii de produse farmaceutice generice moderne de marca.

Portofoliul de produse al vompaniei acopera o gama larga de arii terapeutice, insa se concentreaza asupra bolilor cardiovasculare, afectiunilor inflamatorii, durerii, infectiilor si bolilor sistemului nervos central, precum si asupra bolilor gastrointestinale si urologice.

Grupul Zentiva are peste 6.000 de angajati si detine unitati de productie in Cehia, Slovacia, Romania si Turcia. Zentiva este cotata la Bursele de Valori din Praga si Londra.

Actionarii majoritari ai Zentiva sunt Sanofi-Aventis Group (24,9%), Generali PPF Holding B.V. (21,6%), Belviport Trading Ltd (10,1%) si Fervent Holdings Limited (7,6%). Managementul si salariatii Zentiva detin impreuna 5,9% din actiunile societatii. Alti investitori institutionali si particulari detin 29,9% din actiunile companiei.