- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Zentiva: Piata farmaceutica din Romania va creste cu peste 10% in 2009

10 Nov, 16:03 • Redactia DailyBusiness
Piata farmaceutica din Romania nu va fi afectata in mod direct de criza financiara si va inregistra in 2009 o crestere cu peste 10% fata de anul acesta, a declarat luni Dragos Damian, directorul general Zentiva Romania, citat de NewsIn.
Zentiva: Piata farmaceutica din Romania va creste cu peste 10% in 2009

„In 2009, piata farmaceutica romaneasca va creste cu peste 10% conform analistilor, ceea ce apreciez ca va fi o evolutie buna, desi Romania a fost obisnuita in ultimii ani cu majorari de 20-25%”, a precizat Damian.

„Nu cred ca piata va fi afectata in mod direct de criza financiara, dar cu siguranta vom resimti si noi daca partenerii nostri de afaceri vor fi afectati de aceste schimbari economice”, a mai spus oficialul Zentiva Romania.

Acesta a adaugat ca in primele 8 luni ale anului, piata farmaceutica a inregistrat o crestere de 8% fata de perioada similara din 2007, iar anul 2009 va marca o revenire a segmentului de medicamente generice, care a avut o evolutie negativa anul trecut.

Zentiva Romania se va concentra anul viitor pe cresterea cotei de piata, care in 2007 era de 4,5%, ca valoare si 16% ca volum.

„In 2009 ne vom uita la cota de piata, intrucat am eficientizat lantul de aprovizionare, nu mai fabricam mai mult decat e cazul si suntem atenti la recuperarea creantelor din piata”, a afirmat Dragos Damian.

Zentiva este a patra companie producatoare de medicamente generice din Europa, a carei valoare de piata se ridica la aproximativ 2,4 miliarde dolari (1,86 miliarde euro). Compania este prezenta si in Romania, unde a preluat Sicomed SA.