COMPANII

Zentiva: Piata farmaceutica din Romania va creste cu peste 10% in 2009 (Update 1)

10 noiembrie 2008, ora 16:03 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Dragos Damian, directorul general Zentiva Romania, spune ca piata farmaceutica locala a inregistrat o crestere de 8%  in primele 8 luni fata de aceeasi perioada din 2007
Dragos Damian, directorul general Zentiva Romania, spune ca piata farmaceutica locala a inregistrat o crestere de 8% in primele 8 luni fata de aceeasi perioada din 2007
Piata farmaceutica din Romania nu va fi afectata in mod direct de criza financiara si va inregistra in 2009 o crestere cu peste 10% fata de anul acesta, a declarat luni Dragos Damian, directorul general Zentiva Romania, citat de NewsIn.
"In 2009, piata farmaceutica romaneasca va creste cu peste 10% conform analistilor, ceea ce apreciez ca va fi o evolutie buna, desi Romania a fost obisnuita in ultimii ani cu majorari de 20-25%", a precizat Damian.

"Nu cred ca piata va fi afectata in mod direct de criza financiara, dar cu siguranta vom resimti si noi daca partenerii nostri de afaceri vor fi afectati de aceste schimbari economice", a mai spus oficialul Zentiva Romania.

Acesta a adaugat ca in primele 8 luni ale anului, piata farmaceutica a inregistrat o crestere de 8% fata de perioada similara din 2007, iar anul 2009 va marca o revenire a segmentului de medicamente generice, care a avut o evolutie negativa anul trecut.Zentiva Romania se va concentra anul viitor pe cresterea cotei de piata, care in 2007 era de 4,5%, ca valoare si 16% ca volum.

"In 2009 ne vom uita la cota de piata, intrucat am eficientizat lantul de aprovizionare, nu mai fabricam mai mult decat e cazul si suntem atenti la recuperarea creantelor din piata", a afirmat Dragos Damian.

Zentiva este a patra companie producatoare de medicamente generice din Europa, a carei valoare de piata se ridica la aproximativ 2,4 miliarde dolari (1,86 miliarde euro). Compania este prezenta si in Romania, unde a preluat Sicomed SA.

Zentiva: Vanzari de 14 mil. euro in T3, in crestere cu 111% (Articol initial)

10 noiembrie 2008, ora 13:56 
zentivax-mica.jpg
Compania farmaceutica Zentiva a raportat o valoare a vanzarilor in Romania de 50 mil. lei (14 mil. euro) pentru cel de-al treilea trimestru al anului 2008, cu 111,2% mai mult comparativ cu rezultatele inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat luni compania.
In ceea ce priveste evolutia pe parcursul primelor 9 luni, cresterea a fost de 2,3%, ajungand la 167 milioane lei (45,9 milioane euro).

Motorul vanzarilor din Romania l-au constituit medicamentele Simvacard si Extraveral, pentru produsele care se elibereaza cu prescriptie medicala, si Algocalmin si Antinevralgic P pentru produsele OTC (care se elibereaza fara prescriptie medicala), potrivit reprezentantilor companiei.

In primele 9 luni ale anului 2008, Zentiva a obtinut 12 autorizatii noi de punere pe piata.La nivel de Grup, Zentiva si-a crescut vanzarile la 9 luni cu 17,7% in coroane cehesti, ajungand pana la circa 13,1 miliarde coroane cehesti, pe fondul evolutiilor favorabile din Turcia, Rusia, Ucraina si Romania.

"Avand drept suport evolutia anuntata astazi, am convingerea ca grupul Zentiva isi va indeplini planurile de crestere cu aproximativ 20% in 2008, si ca va evolua foarte bine si in anii urmatori, in ciuda mediului economic dificil", a declarat Jiri Michal, presedinte si CEO al Zentiva NV.

Zentiva NV este o companie farmaceutica internationala care se concentreaza asupra dezvoltarii, producerii si comercializarii de produse farmaceutice generice moderne de marca. Compania detine pozitii de lider in Cehia, Slovacia, Romania si Turcia si inregistreaza rate de crestere rapida in Polonia, Rusia, Bulgaria, Ucraina si Statele Baltice.

Portofoliul de produse al Zentiva se concentreaza asupra bolilor cardiovasculare, afectiunilor inflamatorii, durerii, infectiilor si bolilor sistemului nervos central, precum si asupra bolilor gastrointestinale si urologice.

Grupul are peste 6.000 de angajati si detine unitati de productie in Cehia, Slovacia, Romania si Turcia.

Zentiva este cotata la Bursele de Valori din Praga si Londra.Actionarii majoritari ai Zentiva sunt Sanofi-Aventis Group (24,9%), Generali PPF NV si Generali PPF Holding BV (24,3%), Belviport Trading Ltd (10,1%) si Fervent Holdings Limited (7,6%).

Managementul si salariatii companiei detin impreuna 5,9% din actiunile societatii. Alti investitori institutionali si particulari detin 27,2% din actiunile companiei.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 21 Octombrie 2020, 02:41
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter