COMPANII

Zentiva va primi un credit sindicalizat de 550 mil. euro

20 iunie 2007, ora 14:14 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
zentivax-mica.jpg
Compania ceha Zentiva a semnat un acord privind un credit sindicalizat de 550 milioane de euro pentru a finanta achizitia grupului Eczacibasi si pentru a plati restul imprumutului de 105 milioane euro, contractat pentru a achizitiona grupul Sicomed, informeaza banca de investitii ceha Wood Company.
Prin acest acord, Zentiva va primi imprumuturi pe 3 respectiv 5 ani in euro si coroane cehesti precum si un credit revolving, tot in euro si coroane.

Pana la sfarsitul acestui an, banca de investitii Wood & Company se asteapta ca raportul datorie neta/ EBITDA (castiguri inainte de dobanda, taxe, depreciere si amortizare) sa fie de 2,8 iar raportul datorie neta/capital sa fie de 125%.

Wood estimeaza ca profitabilitatea companiei va creste, in 2008, pana la 24%, fata de nivelul precedent, de 15%. Wood Company se asteapta ca Zentiva sa parafeze preluarea grupului Eczacibasi la data de 2 iulie, consolidarea urmand a fi finalizata in a doua jumatate a anului curent.Compania ceha a achizitionat, in septembrie 2005, societatea de investitii Venoma Holdings Limited, proprietara unui pachet de 51% din actiunile Sicomed, dupa care si-a majorat participatia la circa 75%.

Potrivit celui mai recent raport al firmei de cercetare Cegedim, Zentiva Romania a incheiat anul 2006 pe locul sapte in topul companiilor farmaceutice din Romania, cu vanzari de 284 milioane lei si o cota de piata de 5,2%.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 30 Octombrie 2020, 06:32
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter