- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

ATE Bank vine la Mindbank

31 Oct, 17:24 • Redactia DailyBusiness
Actionarii Bancii pentru Mica Industrie si Libera Initiativa Mindbank au aprobat, cu unanimitate de voturi, preluarea bancii de catre Agricultural Bank of Greece SA (ATE Bank), ca urmare a cumpararii in luna iunie 2006 a pachetului majoritar de actiuni de 56,96%.
ATE Bank vine la Mindbank

Tranzactia efectuata la inceputul verii a fost realizata la un pret de peste 32 milioane de euro, conform declaratiilor oficialilor ATE, iar aprobarile bancilor centrale din Grecia si Romania pentru cumpararea Mindbank au fost primite de banca greceasca inca din luna august, anunta NewsIn.

Actionarul majoritar ATE Bank detine un aport la capital de 27,242 milioane lei (7,761 milioane de euro), adica un procent de 56,96%, fiind urmat de Uniunea Nationala a Cooperatiei Mestesugaresti – UCECOM cu un aport de 12,051 milioane lei 3,433 milioane de euro) (25,20%) si de alti actionari persoane fizice si juridice.

Actionarii Mindbank au aprobat cu unanimitate de voturi restructurarea Consiliului de Administratie al bancii si continuarea activitatii cu un numar de noua membri.

Banca ATE este se afla pe locul 5 in Grecia in functie de cota de piata iar preluarea Mindbank este prima tranzactie facuta de ATE in afara pietei grecesti facand parte din strategia acesteia de a-si stabili o prezenta substantiala in zona balcanica.

In procesul achizitiei, banca greceasca a fost consultata de Deloitte Greece, Deloitte Romania, si de firma de avocatura Reff & Associates and Capital Partners din Romania. ATE Bank vrea sa-si foloseasca experienta in distributia fondurilor europene si in servicii acordate firmelor mici si mijlocii.

ATE Bank a anuntat ca intentioneaza sa majoreze capitalul Mindbank, sa reorganizeze banca, sa introduca cele mai performante sisteme de dezvoltare a activitatilor si tehnologiilor si sa extinda rapid reteaua actuala de agentii in urmatorii trei ani.

Mindbank avea active de 284,6 milioane lei (79,7 milioane euro), care ii asigurau o cota de 0,20% din piata romaneasca la finalul lunii iunie 2006, potrivit statisticilor bancii centrale. Banca se afla pe locul 32 din cele 39 de banci romanesti, in functie de valoarea activelor.