- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

VIDEO. Un nou derapaj istoric! Rusia ar vrea să profite de slăbiciunea Turciei și să anexeze Istanbulul

20 Mar, 10:22 • Stefan Simion
Continuă declarațiile fără precedent la posturile TV din Rusia. Se cere anexarea Istanbulului profitând de situația critică din Turcia (Video).
VIDEO. Un nou derapaj istoric! Rusia ar vrea să profite de slăbiciunea Turciei și să anexeze Istanbulul

Rusia ar avea în plan să anexeze Istanbulul? Fostul deputat rus Semyon Bagdasarov a sugerat în emisiunea propagandistului rus Vladimir Soloviov că Rusia ar trebui să profite de „situația dificilă” din Turcia pentru a anexa Istanbulul, oraș despre care susține că îi „aparține din punct de vedere istoric” Rusiei, potrivit The Moscow Times, citat de știripesurse.

Rusia ar vrea să profite de slăbiciunea Turciei și să ne anexeze Istanbulul

„Să ridicăm anumite forțe în Turcia și să întoarcem statului nostru ceea ce ne aparține din punct de vedere istoric – Constantinopolul”, a declarat Bagdasarov în cadrul emisiunii Soloviov Live.

Vezi și: Un val de căldură din Africa aduce schimbări radicale de vreme! ANM anunță prognoza meteo pentru această săptămână

Istanbul
Istanbul

Bagdasarov susține că Turcia este acum slăbită de criza economică și de urmările cutremurelor devastatoare, astfel că Rusia ar trebui să profite de acest lucru și să revendice ceea ce îi aparține din punct de vedere istoric.

De asemenea, el a cerut ca Turcia să fie „expulzată” din Asia Centrală, să-și reducă influența în Ucraina și să fie „dată afară” din Caucazul de Sud.

„Mulțumim lui Dumnezeu pentru criză. Criza trebuie să se încheie cu prăbușirea și anexarea teritoriilor noastre”, a adăugat Baghdasarov.

Declarațiile lui Bagdasarov au fost făcute după ce Kemal Kılıçdaroğlu, un consilier al candidatului unic al opoziției din Turcia, Unal Çevikez, a promis într-un interviu acordat publicației Politico că, dacă opoziția va câștiga viitoarele alegeri din Turcia, Ankara va reaminti Rusiei de apartenența sa la NATO.

Conform declarațiilor făcute de Ceviquez, relațiile dintre Rusia și Turcia sunt acum asimetrice, deoarece Ankara depinde de importurile de resurse energetice rusești.

În cadrul discuțiilor cu Rusia, cu siguranță ne vom strădui să avem relații egale. Dar vom reaminti Rusiei și faptul că Turcia este membră a NATO”, a declarat el.

Citește și: Va fi mai scumpă carnea de miel pentru drobul de Paște? Petre Daea: „Sper să se valorifice toți”

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult