FINANTE-BANCI

6 din 10 investitori din regiune, mai interesati sa cumpere decat sa vanda in lunile urmatoare

10 iulie 2017, ora 21:20 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
handshake4.jpg
Declinul activității de private equity în perioada post-Brexit a pare a fi mai degrabă o pauză decât o paralizie, în special în Europa Centrală, unde activitatea de la sfârșitul anului trecut a pus din nou regiunea pe radarul investitorilor, potrivit unui studiu Deloitte.

Acest lucru se datorează unui număr ridicat de tranzacții (inclusiv exit-uri) înregistrate, tendința fiind în creștere: aproape jumătate dintre respondenți (47%) se așteaptă la o creștere a activității de tranzacționare, față de numai o treime înregistrată cu șase luni în urmă. 

Activitatea de private equity din Europa Centrală prinde avânt, cu un index al încrederii mai puternic decât la ultima ediție a studiului Deloitte Central Europe Private Equity Confidence Survey.
 

Apetitul pentru tranzacții este puternic, 63% dintre respondenți fiind mai interesați să cumpere decât să vândă în lunile următoare. Optimismul de pe piață și puterea economică merg mână în mână, iar rezultatele studiului reflectă acest lucru: 16% dintre respondenți se așteaptă la o îmbunătățire a situației economice din regiune în lunile următoare, dublu față de acum șase luni.Încurajator este faptul că doar unul din zece respondenți se așteaptă la o deteriorare a condițiilor față de 30% în octombrie 2016.
 

”Performanța economică generează încredere, iar creșterea recentă a PIB, la nivel regional, se traduce în optimism, astfel că numărul celor care se așteaptă la o îmbunătățire a situației de pe piață s-a dublat (16%), iar cei care se așteaptă la o deteriorare a contextului economic din regiune a scăzut cu  două treimi (10%) ”, a spus Radu Dumitrescu, Partener Deloitte România.  

”Cred că rezultatele macroeconomice bune într-un număr mare de țări din regiune (tendință care ne așteptăm să continue) sunt un bun indicator al existenței unor oportunități, dar și un stimulent pentru firmele mari de private equity să se orienteze către regiune și să își continue investițiile aici. Cred că vom vedea firmele de private equity concentrându-și investițiile în companii românești din domeniul tehnologiei, producției și serviciilor. Cu siguranță, companiile controlate în prezent de fondurile de investiții vor continua să achiziționeze afaceri mai mici din regiune , lucru care va accelera activitatea de M&A și mai mult. Atâta vreme cât lichiditatea în exces este în continuare un fapt, mă aștept ca fondurile de investiție să devină și mai active în a identifica companii cu potențial care să genereze o creștere semnificativă în viitor”.  

Liderii pieței continuă să fie cei mai competitivi din regiune, cu toate că percepția din  piață se schimbă, iar companii de mărime medie țintesc aceeași piață: 42% dintre respondenți se așteaptă ca acest segment să fie cel mai competitiv din punct de vedere al investițiilor în lunile care urmează, mai mult decât dublu față de sondajul precedent (20%). Acest lucru justifică numărul în creștere al afacerilor mature din regiune.  

Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați: http://www.deloitte.com/ceprivateequity
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 25 Februarie 2020, 02:28
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter