FINANTE-BANCI, BURSE

Actiunile marilor asiguratori europeni scad puternic dupa cutremurul din Japonia

11 martie 2011, ora 14:25 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Actiunile marilor companii de asigurare si reasigurare din Europa sunt in scadere puternica vineri, investitorii anticipand pagube substantiale dupa cutremurul din Japonia, care a fost urmat de valuri tsunami devastatoare, transmite Reuters.
Cutremurul de vineri de pe coasta de nord-est a Japoniei a avut o magnitudine de 8,9, iar valurile tsunami de pana la zece metri care s-au ridicat am maturat coasta de est.

Actiunile Swiss Re, Hannover Re si Munich Re, cei mai mari reasiguratori europeni, au scazut cu peste 5% in sedinta bursiera de vineri pe pietele europene, relateaza Mediafax.

Totodata, actiunile companiilor de asigurare din Marea Britanie, Franta si Germania au inregistrat pierderi importante, de circa 2,5%.Cutremurul a avut loc la scurt timp inainte de inchiderea sedintei de vineri pe bursa de la Tokyo, impingand indicele Nikkei la un minim al ultimelor cinci saptamani. Contractele futures pe indicele Nikkei, tranzactionate la Osaka, au scazut cu 4,7% in urma dezastrului.

Circa 4,4 milioane de locuinte au ramas fara curent electric, potrivit presei nipone.

Numeroase fabrici de automobile si electronice au fost inchise de companiile japoneze, iar porturile de pe coasta de est au fost aruncate in haos. Au fost semnalate incendii la o rafinarie petroliera si un combinat siderurgic.

Mai multe centrale nucleare si rafinarii petroliere au fost inchise, iar presa japoneza sustine ca guvernul ar putea declara alerta nucleara, semnaland scurgeri radioactive la reactoarele centralelor sau defectiuni la sistemele de racire.

Pietele de marfuri se lupta se asemenea cu consecintele situatiei din Japonia, inregistrand scaderi pe linie.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
ex: [email protected]ahoo.com
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 21 Februarie 2020, 03:00
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter