- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Activele ING Bank Romania au urcat la 3 mld. euro in 2007

20 Feb, 14:34 • Redactia DailyBusiness
Activele ING Bank Romania au crescut anul trecut pana la aproximativ 3 mld. euro, banca dublandu-si numarul de clienti in 2007, a declarat Misu Negritoriu, directorul general al institutiei de credit.
Activele ING Bank Romania au urcat la 3 mld. euro in 2007

La sfarsitul lui 2006, banca avea active de 2,14 miliarde euro. Structura portofoliului de credite al ING Bank Romania este formata in prezent in proportie de 45% din imprumuturi in euro si dolari, 55% reprezentand creditele acordate in lei. O treime din creditele bancii sunt acordate segmentului retail, iar restul clientilor corporate, a mai spus Negritoiu, citat de NewsIn.

Circa 86% din veniturile bancii provin de pe segmentul corporate, institutia de credit popunandu-si insa sa ajunga in cativa ani la o echilibrare a portofoliului intre retail si corporate.

Compania mama a ING Bank Romania, grupul olandez de servicii financiare ING, a afisat o crestere de 20,1% a profitului net obtinut in 2007, la 9,241 miliarde euro, sau 4,32 euro pe actiune, rezultatul depasind astepterile analistilor, informeaza un comunicat al companiei.

Conform comunicatului, lansarea fondului de pensii private obligatorii (pilonul II) in Romania a contribuit cu 166 milioane euro la totalul asigurarilor noi inregistrate de divizia de asigurari a grupului in al patrulea trimestru din 2007, total care s-a cifrat la 200 milioane euro.