- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Adamescu respinge acuzatiile de mita pentru sefia CSA

28 Sep, 18:38 • adrian.mihaltianu
Omul de afaceri Dan Adamescu (foto), proprietarul companiei Astra Asigurari, a declarat miercuri, printr-un comunicat de presa, ca respinge afirmatiile senatorului PSD Sorin Bota, care il acuza de mita de 1 milion de euro pentru sustinerea lui Ionut Comaniciu la sefia Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).
Adamescu respinge acuzatiile de mita pentru sefia CSA

„Ca urmare a materialelor de presa difuzate in cursul zilei de 27 septembrie 2011, resping cu fermitate afirmatiile iresponsabile ale senatorului PSD Sorin Bota, si [b]voi sesiza organele de cercetare penala si instantele judecatoresti[/b] cu privire la infractiunile savarsite de acesta, in vederea condamnarii si obligarea la daune morale si materiale suferite din cauza faptelor sale”, se arata in comunicatul transmis de Adamescu.

Senatorul PSD Sorin Bota a afirmat ca i-a auzit pe colegii parlamentari democrat-liberali vehiculand ca pentru sefia CSA s-ar fi dat mita catre PDL peste un milion de euro, bani adusi in Parlament de Dan Adamescu, intr-o geanta neverificata la filtrul de securitate, din dispozitia lui Ioan Oltean, conform [url=http://www.realitatea.net/usl-cere-sanctionarea-robertei-anastase-pentru-sedinta-in-care-s-au-numit-conducerile-csa-si-cc_874570.html]realitatea.net[/url].

Bota a spus ca a auzit despre o persoana care a intrat in Parlament, fara sa fie controlata, alaturi de Ioan Oltean. „Eu am auzit discutiile intre ei si astazi, in Comisia de la Senat, se faceau glume pe subiectul ca geanta a fost prea mica, la nivel de borseta”, a relatat Bota. „Atata timp cat se vorbeste de acest subiect, eu nu cred ca nu este adevarat”, a adaugat senatorul PSD, mentionand ca se vehiculeaza ca Dan Adamescu ar fi venit la Parlament cu o servieta continand un milion de euro.

[b]Emil Boc despre mita: „Povesti vanatoresti[/b]

Premierul Boc a declarat, miercuri, ca acuzatiile ca pentru sefia CSA PDL ar fi primit mita 1 milion de euro sunt „povesti vanatoresti” si ca eventuale dovezi trebuie prezentate Parchetului si ca astfel de acuzatii nu ar trebui mediatizate in lipsa acestor dovezi, potrivit [url=http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Politica/218306/Boc-Mita-la-presdintia-CSA-Povesti-vanatoresti.html ]9am.ro[/url].

Ionut Romeo Comaniciu, propus de PDL pentru functia de presedinte al CSA, [url=https://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/comaniciu-si-a-retras-candidatura-la-sefia-csa-vezi-cine-il-inlocuieste-68682/]si-a retras marti candidatura[/url], dupa ce comisiile reunite de buget, finante din Camera Deputatilor si Senat [url=https://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/romeo-ionut-comaniciu-validat-de-comisiile-parlamentare-pentru-sefia-csa-68385/ ]au avizat, saptamana trecuta, numirea sa in functie[/url].

Astfel, comisiile reunite de buget, finante au audiat si avizat favorabil, marti, candidatura lui Constantin Buzoianu pentru functia de presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), inlocuindu-l pe Comaniciu.

Cu un pachet de 99,7% din
actiuni, Dan Aadamescu controleaza indirect compania Astra Asigurari, liderul
pietei de profil, prin companiile Nova Group Investements Romania si Epsilon
Estate Provider.

Astra Asigurari a subscris
prime brute de 559 milioane de lei in primele sase luni din 2011, in scadere cu
4% fata de aceeasi perioada din 2010. In acelasi timp, profitul brut a sporit
de peste 6 ori, pana la 82 milioane de lei.