FINANTE-BANCI

Adio, polite RCA ieftine! Asiguratorii au crescut preturile si cu 40%

01 octombrie 2014, ora 15:36 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
politeRCA.jpg
Cea mai scumpa asigurare RCA de pe piata costa, in urma cu cateva luni, mai mult decat dublu fata de cea mai ieftina. Diferenta pare sa se fi diminuat considerabil.

In mai, cea mai ieftina polita, vanduta de compania Astra, costa 419 lei, iar cea mai scumpa, de la Uniqa – 972 de lei, adica un pret mai mare cu 553 lei, sau cu 130%. Deci mai mult decat dublu.In septembrie, tot Astra comercializeaza cea mai ieftina asigurare, dar de data asta la un nivel de 498 lei, iar pretul cel mai ridicat il are Asirom – 865 lei, asadar cu 367 de lei in plus, respectiv 73%.  

Ce s-a intamplat intre timp? Trei societati de asigurare – Astra, Euroins si Carpatica –  practicau preturi mult sub restul pietei, astfel ca erau acuzate de „dumping“, pe motiv ca astfel atrageau multi clienti, dar nu dispuneau de posibilitati banesti suficiente incat sa achite despagubiri in caz de dauna. La Astra s-a aplicat procedura de administrare speciala, Euroins a avut, in cursul anului trecut, o interdictie de o luna la incheierea politelor RCA, iar Carpatica a facut obiectul unor retineri si perchezitii DNA. Astra avea daune subestimate cu mai bine de 40%, potrivit unui raport al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), iar in ce priveste Carpatica, rechizitoriul DNA vorbea de o acoperire de doar 40% prin reasigurare. ASF a impus companiilor, prin lege, conditii de solvabilitate si lichiditate, sau mai precis le-a obligat sa stranga rezerve de bani necesare evitarii unor surprize neplacute. Astfel, companiile cu polite ieftine au crescut preturile, iar unele dintre cele cu polite scumpe, precum Omniasig si Uniqa, au aplicat o micsorare, pentru a mari portofoliul de clienti, scrie Capital.Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 30 Octombrie 2020, 06:24
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter