FINANTE-BANCI, AUTO

Afacerile Fleet Management Services au crescut cu 13% anul trecut

13 februarie 2014, ora 12:48, autor(i): Andreea Radu 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Daniel Ivan, director general FMS-taiata.jpg
Fleet Management Services (FMS) a inregistrat, in anul 2013, o cifra de afaceri de 4 milioane de euro, in crestere cu 13% fata de anul 2012, pilonul principal de dezvoltare fiind reprezentat de sectorul de leasing operational care a crescut cu 22%.

Totodata, pe segmentul de leasing operational, s-a observat o tendinta de extindere a contractelor de la 36 spre 48 si chiar 57 luni, intervalul mediu crescand, in prezent, de la 41 la 44 luni.

La sfarsitul anului 2013 compania avea in administrare 2.688 de vehicule, reprezentand o cota de piata de 6%, dintre care 629 in leasing operational si 2.059 in sistem de management de flota.

In anul 2013 a crescut cererea pentru autoturisme echipate cu motoare pe benzina, datorita atat imbunatatirii performantelor acestor motoare in conditii de consum redus, precum si costului de achizitie mai scazut comparativ cu motorizarile diesel, fapt ce a determinat scaderea chiriilor lunare. Drept urmare, numarul masinilor livrate de FMS in 2013 cu motoare pe benzina s-a apropiat de cel al masinilor echipate cu motoare diesel.In ciuda stagnarii pietei, a conditiilor legislative nefavorabile si a volatilitatii ridicate la nivelul marilor companii, trasaturi caracteristice pentru anul 2013, reprezentantii FMS spera intr-o evolutie favorabila pe parcursul anului 2014: äSuntem optimisti in ceea ce priveste dezvoltarea companiei in anul ce tocmai a inceput si ne-am bugetat o crestere de cel putin 20%, bazandu-ne pe portofoliul de clienti actuali precum si pe semnalele pe care le avem de la potentialii clienti, referitoare la planurile lor pentru acest anö, a declarat Daniel Ivan (foto) ľ director executiv FMS.

FMS este furnizor independent de servicii de leasing operational si management de flote auto. Compania are peste 100 de clienti companii din domenii precum energie, petrol si gaze, telecomunicatii, echipamente industriale si componente auto, asigurari, constructii, distributie si curierat, retele de magazine, industrie alimentara si agricultura.

Compania are personal operational in Bucuresti, Cluj, Brasov, Timisoara si Iasi precum si o retea de parteneri si furnizori autorizati in fiecare judet, compusa din peste 500 de unitati service auto, 100 de vulcanizari, 50 de spalatorii etc.

Citeste si: Piata de leasing operational si-ar putea reveni in acest an. Care sunt factorii care vor influenta industria
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 19 August 2022, 17:24
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter