- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Alico vrea sa isi schimbe numele in Metropolitan Life

08 Sep, 18:17 • Redactia DailyBusiness
Alico Asigurari Romania, parte a grupului american MetLife, a depus la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) documentatia pentru schimbarea denumirii in Metropolitan Life, au declarat reprezentantii Comisiei.
Alico vrea sa isi schimbe numele in Metropolitan Life

Reprezentantii Alico nu au dorit sa comenteze motivele acestei solicitari.

Surse din piata asigurarilor spun ca, prin acest demers, Alico Asigurari vrea sa evite confuzia cu MedLife, un operator de servicii medicale private, noteaza [url=http://www.economica.net/alico-vrea-sa-isi-schimbe-denumirea-in-metropolitan-life_33222.html]economica.net[/url].

Infiintat in 1998, Alico este al treilea asigurator local de viata in functie de primele subscrise, dupa ING Asigurari de Viata si BCR Asigurari de Viata.

Alico Asigurari Romania a raportat pentru anul 2011 un profit brut cu 8% mai mare decat in 2010, de peste 88 milioane de lei, si o valoare a primelor brute subscrise in crestere usoara, de 207 milioane de lei.

American Life Insurance Company (Alico) este o companie MetLife, Inc., reprezentata in Romania prin Alico Asigurari Romania S.A. si Alico Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat S.A.. La 1 noiembrie 2010, MetLife, Inc. a achizitionat Alico.

Pe 1 august, asiguratorul american MetLife [url=https://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/metlife-a-finalizat-achizitia-aviva-asigurari-de-viata-in-romania-79178/]a finalizat achizitia[/url] operatiunii de asigurari de viata din Romania din cadrul Aviva, prin intermediul companiei afiliate Alico Asigurari Romania.