- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Allianz-Tiriac Pensii Private vrea active de 54 mil. euro pe pilonul II in 2008

20 Nov, 15:09 • Redactia DailyBusiness
Allianz-Tiriac Pensii Private estimeaza o crestere a activelor fondului de pensii private obligatorii (pilonul II) cu circa 43% in ultimele doua luni din 2008, pana la 54 milioane euro, spus Crinu Andanut (foto), directorul general al companiei.
Allianz-Tiriac Pensii Private vrea active de 54 mil. euro pe pilonul II in 2008

Aceasta crestere se datoreaza calitatii peste medie a portofoliului, a mentionat Andanut, citat de NewsIn.

La sfarsitul lui octombrie, Allianz-Tiriac Pensii Private, al doilea jucator de pe pilonul II, administra active de 37,9 milioane euro.

„Piata de pensii obligatorii a avut de la inceputul acestui an, prin aderarea continua, intrari de peste 250.000 de noi participanti, mult peste asteptari”, a spus Andanut.

El a adaugat ca rezutatele companie sunt conform estimarilor initiale, de atingerea a obiectivului anual de 60 de milioane euro.

Allianz-Tiriac Pensii Private administreaza un fond de pensii obligatorii – AZT Viitorul Tau si doua fonduri de pensii facultative – AZT Moderato si AZT Vivace.

Pentru cele doua fonduri de pensii facultative, Allianz-Tiriac Pensii Private estimeaza pentru finalul anului o valoare a activelor de 6 milioane euro, in crestere cu circa 30% fata de nivelul de 4,63 milioane euro inregistrat la sfarsitul lui octombrie.