- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Alpha Bank a lansat serviciul de acceptare a platilor cu card la comercianti

07 Apr, 11:22 • Redactia DailyBusiness
Alpha Bank a lansat serviciul de acceptare a platilor cu card la comercianti, prin intermediul POS-urilor. Serviciul permite inclusiv acceptarea cardurilor cu cip, si se adreseaza tuturor comerciantilor, indiferent de volumul tranzactiilor zilnice.
Alpha Bank a lansat serviciul de acceptare a platilor cu card la comercianti

Platile pot fi efectuate atat in lei, cat si in euro sau dolari, cu ajutorul oricarui card bancar emis sub sigla Visa sau MasterCard.

Tranzactiile in lei, efectuate prin POS-urile Alpha Bank, sunt decontate in maxim o zi de la efectuarea tranzactiei, astfel incat clientii sa poata beneficia de resurse financiare intr-un termen cat mai scurt.

In plus, banca pune la dispozitia clientilor sai extrase de cont zilnice, detaliate pe fiecare tranzactie.

Pentru a beneficia de un terminal POS, comerciantii trebuie doar sa formuleze o cerere de acceptare catre banca si sa deschida un cont curent la Alpha Bank.

Pentru serviciul de acceptare a platilor cu card prin intermediul POS-urilor, Alpha Bank nu percepe comision de instalare si mentenanta. Totodata, banca pune la dispozitia clientilor sai consumabilele necesare derularii operatiunilor de acceptare a cardurilor cu utilizarea echipamentelor electronice si asigura in mod gratuit asistenta tehnica.

Instalarea unui terminal POS aduce comerciantilor un plus de siguranta, prin lipsa numerarului in cadrul tranzactiei, economie, prin reducerea cheltuielilor pentru transportul si securizarea numerarului, precum si tranzactii efectuate in toate devizele importante – lei, euro si dolari.

Costurile aferente acestui serviciu sunt: un comision lunar stabilit in functie de volumul incasarilor si o taxa pentru utilizarea terminalului, perceputa doar pentru cele tip GPRS.

Alpha Bank pune la dispozitia clientilor 4 tipuri de terminale POS, respectiv: dial-up (conectarea se realizeaza utilizand serviciile de telefonie fixa), Ethernet (conectare prin retelele locale de tip LAN), GPRS fix (conectarea se realizeaza prin Vodafone, utilizand serviciul GPRS) si GPRS mobil, un terminal cu sursa proprie de alimentare (conectare prin Vodafone, utilizand serviciul GPRS).

Alpha Bank Romania a afisat anul trecut o crestere cu 20,8% a profitului inainte de impozitare, pana la 45,8 milioane euro. Portofoliul de credite al bancii a ajuns, la finalul lui 2008, la 4,17 miliarde euro, in crestere cu 53% fata de sfarsitul lui 2007.