- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Alpha Bank a obtinut aprobarea BNR pentru noile norme de creditare

16 Feb, 14:39 • Redactia DailyBusiness
Alpha Bank Romania a anuntat joi ca a obtinut aprobarea Bancii Nationale a Romaniei (BNR) pentru noile norme de creditare pentru persoane fizice si si-a adaptat produsele la noul regulament.
Alpha Bank a obtinut aprobarea BNR pentru noile norme de creditare

Cateva dintre prevederile noilor norme se refera la modificarea perioadei maxime de acordare a creditelor de consum, aceasta fiind de pana la 5 ani si modificarea avansului solicitat pentru creditele ipotecare. Astfel, pentru creditele ipotecare in euro avansul minim este de 25%, in timp ce pentru creditele in lei acesta este de minim 15%.

Banca aplica o reducere a marjelor la creditele ipotecare in lei de 2 puncte procentuale. Clientii care incaseaza salariile prin Alpha Bank beneficiaza in plus de o reducere suplimentara a marjei de 0,25 pp.

„Aplicarea noilor norme de creditare va aduce clientilor informatii suplimentare in acest sens, cum ar fi implicatiile indatorarii, riscurile evolutiilor adverse ale cursului de schimb in cazul accesarii unui imprumut in euro, astfel incat acestia sa poata alege produsele care li se potrivesc cel mai bine” a precizat Sergiu Oprescu, presedinte executiv la Alpha Bank Romania.