- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Alpha Bank neaga ca este aproape de a cumpara Emporiki

31 Jul, 13:17 • adrian.mihaltianu
Un oficial de rang inalt al Alpha Bank a negat marti  informatia aparuta in cotidianul elen Imerisia, conform careia banca este aproape de achizitionarea rivalei Emporiki Bank, pe care grupul francez Credit Agricole vrea sa o vanda.
Alpha Bank neaga ca este aproape de a cumpara Emporiki

Publicatia nota ca un acord intre cele doua banci va fi semnat la mijlocul lunii septembrie, dupa finalizarea termenilor recapitalizarii sectorului bancar elen.

„Respingem informatia care sustine ca suntem aproape de achizitionarea Emporiki”, a declarat oficialul Alpha Bank, citat de [url=http://www.reuters.com/article/2012/07/31/emporiki-alpha-idUSL6E8IV2D720120731]Reuters[/url].

Oficialii Credit Agricole nu au fost disponibili pentru a comenta informatia.

Credit Agricole vrea sa-si reduca expunerea de 4,6 miliarde de euro fata de Emporiki, ca urmare a temerilor ca o iesire a Greciei din zona euro ar declansa reevaluari masive in scadere ale activelor si ar forta o majorare de capital.

Emporiki a confirmat anterior ca este in „discutii preliminare” cu creditorii greci si autoritatile de reglementare. De asemenea, cel mai mare creditor din Grecia, National Bank (NBG), a confirmat ca este in discutii cu grupul francez pentru achizitia Emporiki Bank.

Informatia aparuta in cotidianul Imerisia vine la cateva zile dupa ce Piraeus Bank, a patra banca din Grecia, a anuntat ca preia ATEbank, noteaza Reuters.