- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Alpha Bank Romania imprumuta cu 37 mil. lei Transelectrica

02 Jul, 15:54 • Redactia DailyBusiness
Alpha Bank Romania va oferi un credit de 37 milioane de lei pentru CN Transelectrica, pe o perioada de 5 ani, fondurile urmand sa fie utilizate pentru modernizarea si retehnologizarea statiilor, a anuntat joi banca.
Alpha Bank Romania imprumuta cu 37 mil. lei  Transelectrica

Creditul este contractat in totalitate de la Alpha Bank. Potrivit lui Adrian Baicusi, directorul general al CN Transelectrica SA, „oferta Alpha Bank Romania a fost aleasa in urma unei licitatii electronice, banca prezentand cele mai bune conditii de finantare”.

„Alpha Bank Romania este interesata sa sustina in continuare proiecte solide si cu potential de dezvoltare, domeniul energiei fiind unul de interes, atat datorita sustenabilitatii cat si a rolului sau strategic pentru Romania”, a declarat la randul sau Sergiu Oprescu, presedintele executiv Alpha Bank Romania.

Potrivit comunicatului, acordarea creditului vine in continuarea unei relatii mai vechi existente intre cele doua institutii.

In 2006, Alpha Finance Romania, compania de investitii a Grupului Alpha Bank Romania, a fost liderul consortiului care a intermediat cu succes oferta publica primara initiala a Transelectrica. Oferta, reprezentand 10% din actiunile companiei, a condus la listarea Transelectrica in prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti.