- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Alpha si Bancpost mai fuzioneaza? Actionarii au amanat discutiile

24 Oct, 14:44 • adrian.mihaltianu
Actionarii Alpha Bank si EFG Eurobank Ergasias, care detine filiala locala Bancpost, se vor intruni din nou luna viitoare pentru a aproba fuziunea celor doua banci grecesti, dupa ce adunarea programata luni la Atena a fost amanata din lipsa de cvorum, conform Reuters.
Alpha si Bancpost mai fuzioneaza? Actionarii au amanat discutiile

Amanarea adunarilor actionarilor din lipsa de cvorum este o situatie obisnuita in Grecia, in conditiile in care legea impune o participare minima de doua treimi dintre actionari pentru prima convocare.

„A fost lipsa de cvorum, deci vom repeta adunarea generala extraordinara pe 4 noiembrie, cand cvorumul minim necesar va fi de 50%”, a declarat un oficial al Alpha Bank, citat de [url= http://www.reuters.com/article/2011/10/24/us-greece-eurobank-idUSTRE79N21J20111024]Reuters[/url].

Actiunile Alpha Bank au scazut luni cu 19,2% in prima parte a sedintei
bursiere, iar Eurobank a pierdut 19% din valoare, in timp ce indicele
bancar al bursei de la Atena este in coborare cu 14,8%.

La sfarsitul lunii august, Alpha si Eurobank au incheiat un acord pentru a forma cea mai mare banca din Grecia.

Fuziunea dintre bancile grecesti EFG Eurobank si Alpha Bank va crea un grup bancar plasat pe [url= https://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/fuziunea-eurobank-alpha-bank-va-crea-a-treia-banca-din-romania-67352/ ]pozitia a treia in Romania[/url], dupa BCR si BRD.

Alpha Bank Romania si Bancpost, subsidiara locala a EFG Eurobank, ocupau la jumatatea acestui an locurile 8, respectiv 9 in sistemul bancar romanesc, dupa valoarea activelor, de 17 miliarde lei, respectiv 13 miliarde lei.

Eurobank, prin Bancpost, detine 300 de sucursale in Romania, in timp ce Alpha Bank are pe piata locala 166 de sucursale.