FINANTE-BANCI

ANAF incepuse inspectia fiscala la Dinu Patriciu, dar va renunta imediat la verificari (Update 1)

30 august 2014, ora 11:57 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
patriciu.jpg
Agentia Nationala pentru Administrare Fiscala incepuse inspectia fiscala la Dinu Patriciu, in cadrul verificarilor marilor averi, dar va renunta imediat la verificari, in urma decesului omului de afaceri.

"Au fost demarate inspectiile fiscale intrand pe procedura propriu-zisa a verificarii pentru un numar de 11 cazuri, din care unul va fi inchis in viitorul imediat, ca urmare a decesului persoanei verificate. Va imaginati cine, nu?", a declarat presedintele ANAF, Gelu Stefan Diaconu, fara sa precizeze numele respectivei persoane.

ANAF nu poate prezenta detalii despre persoanele verificate decat in masura in care in urma verificarilor se constata fapte penale, iar dosarul este instrumentat de procurori si devine public, scrie Mediafax.

Omul de afaceri Dinu Patriciu a murit in 19 august, la varsta de 64 de ani, intr-o clinica londoneza. El suferea de mai multi ani de cancer. In decembrie 2012, el a fost supus unui transplant de ficat.Citeste si Cine a fost Dinu Patriciu, primul capitalist al Romaniei

10 bogati ai Romaniei, vizati de o inspectie fiscala (Articol initial)

30 august 2014, ora 11:17 
averi.jpg
ANAF a inceput inspectiile fiscale pentru zece persoane cu averi mari, in cazul carora existau discrepante de milioane de euro intre valoarea averii si valoarea rezultata din impozitele platite, iar pana la finele anului va intari serviciile regionale de verificari fiscale cu 200 de specialisti.

"Consecinta verificarilor pe esantionul precedent din cele 30 de cazuri este ca avem o crestere a veniturilor declarate din surse, sa spunem, mai putin uzuale, cum ar fi dividende realizate in strainatate. Oamenii, vazand ca mai sunt si intrebati, sau ca prieteni sau oameni din cercul de afaceri sau din cercul relational au fost luati la intrebari, prefera sa inceapa sa declare. De fapt, derularea programului, care se va intinde si va fi o chestiune cu caracter permanent, dar care din pacate presupune parcurgerea unor proceduri extrem de laborioase, nu va avea ca rezultat principal constatarea unor venituri suplimentare atrase la bugetul statului. Principala consecinta pozitiva o constituie cresterea nivelului declarat al veniturilor de la momentul cand un astfel de program are impact in spatiul public", a declarat presedintele ANAF, Gelu Stefan Diaconu, citat de Mediafax.

Diaconu a anuntat ca pana la finele anului vor fi selectate 200 de persoane dintr-un numar de 400 de propuneri pentru infiintarea serviciilor regionale de verificari fiscale. Cei selectati vor urma cursuri de pregatire profesionala specifica si isi vor incepe activitatea de la 1 ianuarie 2015.

Citeste si Marile averi, la control! Fiscul ar putea verifica 2.000 de bogati in toata tara

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 28 Mai 2020, 07:58
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter