FINANTE-BANCI

Andriescu: Clientii Axa Asigurari au cel mai mult de suferit dupa iesirea companiei din piata

27 ianuarie 2014, ora 17:14 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
1-insolventa.jpg
Bogdan Andriescu, presedintele Uniunii Nationale a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari (UNSICAR), a declarat luni ca iesirea companiei Axa Asigurari de pe piata locala va avea un impact negativ asupra clientilor.

"Nu piata romaneasca de asigurari are de suferit dupa exitul Axa Asigurari, ci insasi compania. Conditiile pietei nu s-au schimbat foarte mult fata de acum trei ani cand au intrat in piata. Deci ori socotelile celor de la Axa nu au fost bune, ori nu aveau de gand sa stea mai mult in Romania. Un impact negativ este cel fata de clienti, care au vrut sa se asigure la AXA si s-au trezit asigurati in alta parte", a declarat Bogdan Andriescu, presedinte, UNSICAR, in cadrul XPrimm Annual Forecast Meeting 2014, conform 1asig.ro

Axa Asigurari a fost preluata de catre cea mai mare companie de asigurari din Romania, Astra, controlata de omul de afaceri Dan Adamescu, fiind prima tranzactie in ultimii 23 de ani cand o companie cu capital romanesc preia un asigurator cu capital strain.

Axa Asigurari urmeaza sa fie integrata in Astra printr-o fuziune, miza in aceasta tranzactie fiind intarirea portofoliului de asigurari de viata al Astra cu cele 50.000 de contracte si venituri anuale de 10 mil. euro ale Axa.


Grupul francez AXA a intrat pe piata romaneasca in anul 2010, cand a preluat compania Omniasig Asigurari de Viata de la Vienna Insurance Group (VIG).Citeste si:
Consiliul Concurentei analizeaza preluarea Axa Life Insurance de catre Astra
2014, un an greu pentru firmele de asigurari. Vom plati mai mult la incheierea politelor?
Amenzi usturatoare in asigurari. Ce directori si companii a sanctionat ASF in 2013
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 30 Octombrie 2020, 07:22
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter